Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Προπαγάνδα και τρομοκράτηση χωρίς έλεος – Το τραγικό βίντεο ενόψει εκλογών
ΕΛΛΑΔΑ

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Προπαγάνδα και τρομοκράτηση χωρίς έλεος – Το τραγικό βίντεο ενόψει εκλογών

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ώστε να μην ψηφίσουν ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ.

Ακριβοπούλου ΕΡΤ: Σαν να μην έφτανε που η ΕΡΤ δεν έδειξε χθες το δελτίο ειδήσεων προκειμένου να προβάλει ολόκληρη την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, το ίδιο βράδυ το κρατικό κανάλι λειτούργησε (με τα δικά μας χρήματα), σαν κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ρόλο ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ώστε να μην ψηφίσουν ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ. Στο βίντεο, όπου παρουσιάζονται εικόνες από το παρελθόν της οικονομικής κρίσης, εμφανίζεται η Ελλάδα προ ΣΥΡΙΖΑ, σαν μια χώρα όπου η Χρυσή Αυγή αλωνίζει, όπου υπάρχουν μόνο συσσίτια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από πείνα, όπου οι αυτοκτονίες των απελπισμένων διαδέχονται η μία την άλλη και όπου εμφανίζονται οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να προκαλούν, με δηλώσεις όπως το «Μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου.

Τις εικόνες συνοδεύει και ένα τραγούδι που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης και ερμηνεύει η Άννα Παναγιωτοπούλου, με τίτλο «Ο Έλληνας», με στίχους που αφήνουν υπόνοιες πως οι πολιτικοί των άλλων κομμάτων που διαχειρίστηκαν την κρίση δεν έδιναν σημασία, μέχρι που ήρθε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έσωσε. Και σταμάτησαν κατά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και οι αυτοκτονίες.  Στη διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο προπαγάνδας εμφανίζονται όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις τους, πολύ – πολύ συγκεκριμένες. Κάποια στιγμή εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με υπότιτλο ειρωνικό, ότι ήταν μικρό παιδί και ταυτόχρονα πολιτικός εξόριστος.

Και η αποθέωση του οργίου της προπαγάνδας έρχεται στο τέλος, με τις εικόνες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, οποίος εμφανίζεται ξαφνικά και τον χειροκροτάει ο κόσμος. Ακολουθούν εικόνες από διαδηλώσεις τις οποίες διαλύει η αστυνομία, καθώς και εικόνες του Βέμπερ με τον ειρωνικό στίχο περί φιλελλήνων να ακούγεται ως μουσική υπόκρουση. Και το βίντεο καταλήγει με τον στίχο «κοιτάχτε την ξεφτίλα μας, σκορδοκαΐλα μας», σαν να απευθύνεται στους Έλληνες ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αρχή και στο τέλος του βίντεο εμφανίζονται και πλάνα από μία ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ο πεισματάρης γάιδαρος», υπονοώντας ότι ο γάιδαρος που υπομένει τα πάντα θα επαναστατήσει όπως συμβαίνει και στο τέλος της ταινίας…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις