Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

«Η ΝΔ θα κυβερνήσει για όλους τους Έλληνες και για να αποκτήσει σταθερότητα η χώρα», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι έτοιμος ακόμη και να «κόψει» υποψηφίους από τις λίστες.

10.06.2019 | 16:26

Εθνικές εκλογές 2019: Η ΝΔ έχει μπει στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξηγήσει σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος την στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Οι οδηγίες είναι σαφείς και πρέπει να ακολουθηθούν αυστηρά από τα γαλάζια στελέχη, γιατί στην Πειραιώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι οποιοδήποτε λάθος, είτε επικοινωνιακό, είτε πολιτικό, θα στοιχίσει στην ΝΔ την πολυπόθητη αυτοδυναμία, στόχος που μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φαντάζει εφικτός πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Οδηγία πρώτη η «απαγόρευση» δηλώσεων που παραπέμπουν σε ρεβανσιστικές τακτικές και σε αλαζονικές συμπεριφορές. «Η ΝΔ θα κυβερνήσει για όλους τους Έλληνες και για να αποκτήσει σταθερότητα η χώρα», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είναι έτοιμος ακόμη και να «κόψει» υποψηφίους από τις λίστες του κόμματος, εάν εκείνοι παρασυρθούν σε δηλώσεις εκδικητικού ύφους ή αλαζονικής στάσης απέναντι σε αντιπάλους και κυρίως απέναντι στους πολίτες.

Επιπλέον, όλα τα στελέχη της ΝΔ καλούνται να μην ακολουθούν τις αντιπαραθέσεις λαϊκισμού και διχαστικού λόγου, που θα επιχειρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο διχαστικός λόγος έχει ως κύριο στόχο την πόλωση και θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τον ΣΥΡΙΖΑ, διατείνονται στην Πειραιώς, και ουδείς δεν θα «ρίξει νερό στο μύλο των λαϊκιστών», που συνεχίζουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό με ψεύτικες υποσχέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή της διατήρησης μιας ουδέτερης στάσης, θα κινηθούν τα στελέχη της ΝΔ και σε ό,τι αφορά το θέμα της αποπομπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ και της κόντρας που έχει ξεσπάσει με την Φώφη Γεννηματά. Στη ΝΔ έχουν αποσαφηνίσει την στάση τους αναφορικά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο, αλλά δεν μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις της ΝΔ.

Μπορεί πολλοί να γνωρίζουν ότι αυτή εξέλιξη στο ΚΙΝΑΛ εξυπηρετεί εκλογικά την ΝΔ, καθώς μερίδα απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ θα οδηγηθούν στην ΝΔ, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ο στόχος του αυτές τις πέντε εβδομάδες που απομένουν έως τις εκλογές είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους από τον χώρο της κεντροαριστεράς, ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα κάνει η ηγεσία του κινήματος Αλλαγής.

Οδηγία δεύτερη είναι η προσήλωση στο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει η ΝΔ με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της οικονομίας και της ασφάλειας, που έρχονται στην πρώτη θέση τόσο της προεκλογικής ατζέντας, όσο και της καθημερινότητας των πολιτών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στην αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, στην διάκριση των εξουσιών και στην κανονική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ έχουν ήδη εξαγγελθεί οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές, τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στα φυσικά πρόσωπα, ώστε να «ανασάνει» η μεσαία τάξη και να δοθεί ώθηση στην οικονομία. Επόμενη εξαγγελία είναι η δημιουργία πρόσφορου επενδυτικού περιβάλλοντος, που θα προβλέπει σταθερή φορολογία για τους επενδυτές και απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Η ασφάλεια των πολιτών για την ΝΔ αποτελεί βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και με αυτήν την ιδιότητα θα αντιμετωπιστεί», αναφέρουν στην Alpha freepress πηγές της Πειραιώς.

Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος έχει ήδη εξαγγελθεί χωρίς τυμπανοκρουσίες και πομπώδεις δηλώσεις. Το μότο της ΝΔ είναι «μηδενική ανοχή στα φαινόμενα ανομίας και παραβατικότητας από όπου και αν προέρχονται». Η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν θα επιτρέπει να μετατρέπονται τα πανεπιστήμια σε θύλακες ανομίας, ενώ η αστυνόμευση στις γειτονιές κυρίως των μεγάλων αστικών κέντρων αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ. Επιπλέον, η άμεση σύλληψη όσων κινούνται στα όρια της παραβατικότητας, αλλά και η αυστηροποίηση ορισμένων ποινών για σειρά αδικημάτων που έμεναν ατιμώρητα, θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας για όσους θεωρούν «κανονικότητα» να καταστρέφουν περιουσίες ή να απειλούν επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου.

Οδηγία τρίτη είναι η εξόρμηση των στελεχών σε ολόκληρη την Ελλάδα και η άμεση επαφή με τους πολίτες όλων των κοινωνικών ομάδων έξω από κομματικές εκδηλώσεις και κομματικά ακροατήρια. Ήδη από την Πειραιώς ανακοινώθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε ομιλίες σε μεγάλες συγκεντρώσεις, που αποτελούν άλλωστε παλαιοκομματική πρακτική, αλλά θα συμμετέχει μόνο σε μικρότερες θεματικές εκδηλώσεις, όπου θα έχει απευθείας συζήτηση με τους πολίτες.

Το ίδιο καλούνται να κάνουν και τα γαλάζια στελέχη, που έχουν εντολή να βρεθούν κοντά σε νεολαίους, σε εργαζόμενους, σε φοιτητές, σε ανέργους, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε συνταξιούχους και σε υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η στρατηγική Μητσοτάκη απέδωσε τα μέγιστα στην ΝΔ στην κούρσα των ευρωεκλογών και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Επομένως, τα στελέχη της ΝΔ καλούνται να ακολουθήσουν κατά γράμμα και την στρατηγική που επέλεξε ο πρόεδρος και η ηγετική ομάδα του κόμματος για τις εθνικές εκλογές. Η φράση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ που συμμετέχει στον σχεδιασμό της στρατηγικής είναι αυστηρή και κατηγορηματική: «Όποιος δεν συμμορφωθεί, δυστυχώς δεν θα ακολουθήσει».

Exit mobile version