Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ινδία: Βίαζαν 8χρονη για μία εβδομάδα και μετά τη σκότωσαν – Ένοχοι οι 6 από τους 8 συλληφθέντες
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Βίαζαν 8χρονη για μία εβδομάδα και μετά τη σκότωσαν – Ένοχοι οι 6 από τους 8 συλληφθέντες

Ινδία: Ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε και ένας άλλος θα κριθεί από δικαστήριο ανηλίκων

Ινδία: Οκτώ άνδρες είχαν συλληφθεί συνολικά για ένα φρικιαστικό έγκλημα που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Ινδίας πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. Τον Ιανουάριο 2018, ένα οκτάχρονο κορίτσι, το οποίο ανήκε σε μια νομαδική μουσουλμανική φυλή που ζει στα δάση του Κασμίρ, ναρκώθηκε και απήχθη. Τα ανθρωπόμορφα κτήνη που ήταν υπεύθυνα για αυτήν την πράξη κράτησαν αιχμάλωτη τη μικρούλα σε ένα τέμενος, και επί μια εβδομάδα τη βίαζαν, προτού τελικά την στραγγαλίσουν και την χτυπήσουν μέχρι θανάτου με μια πέτρα. Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε τον ίδιο μήνα σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Κάτουα.

Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα ενόχους έξι από τους κατηγορούμενους για τον βιασμό και την δολοφονία της οκτάχρονης μουσουλμάνας τον περασμένο χρόνο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας δικηγόρος που εμπλέκεται στην υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα οκτώ άτομα είχαν δηλώσει αθώα για το σοκαριστικό έγκλημα. Ένας από τους κατηγορούμενους – γιος ενός από τους καταδικασθέντες – αθωώθηκε. Μεταξύ των κατηγορούμενων ήταν ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος, τέσσερις αξιωματικοί της αστυνομίας και ένας ανήλικος. Ο ανήλικος θα δικαστεί χωριστά από δικαστήριο ανηλίκων.

 

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο στον ινδικό Τύπο και προκάλεσε ένα κύμα διαμαρτυριών από ινδουιστικές οργανώσεις και δικηγόρους, που ζητούσαν επίμονα την καταδίκη και των οκτώ ανδρών.

Σύνηθες φαινόμενο η σεξουαλική βία στο Κασμίρ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Κασμίρ ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή σε έναν άνδρα που βίασε ένα κοριτσάκι 3 ετών, καθώς φουντώνει η οργή για τη σεξουαλική βία στην περιοχή αυτή των Ιμαλαΐων που ελέγχεται από την Ινδία.

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς όταν οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να διαλύσουν το πλήθος που είχε αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι δεν εμπιστεύονται πλέον τις αρχές ότι θα φροντίσουν για την ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών και ζήτησαν να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους κρίνονται ένοχοι για τέτοια εγκλήματα. «Αν τους κρεμάσουν, τότε μπορεί να μειωθούν αυτά τα περιστατικά», είπε μια διαδηλώτρια μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις