Ινδία: Αγωνία για δίχρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί εδώ και 5 ημέρες σε πηγάδι

ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Αγωνία για δίχρονο αγοράκι που έχει παγιδευτεί εδώ και 5 ημέρες σε πηγάδι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ινδία: Μέχρι στιγμής δεν έχει σταθεί δυνατός ο απεγκλωβισμός του

10.06.2019 | 18:17

Ινδία: Αγωνία στην Ινδία καθώς ένα αγοράκι δύο ετών παραμένει παγιδευμένο για σχεδόν πέντε ημέρες σε ένα πηγάδι, χωρίς τα σωστικά συνεργεία να έχουν καταφέρει ακόμα να το απεγκλωβίσουν. Εδώ και αρκετά 24ωρα, μέλη των σωστικών συνεργείων επιχειρούν να προσεγγίσουν το δίχρονο αγοράκι, που βρίσκεται σε αρκετά μεγάλο βάθος μέσα στο εγκαταλελειμμένο στενό πηγάδι, στην πολιτεία Παντζάμπ της βόρειας Ινδίας. Ωστόσο οι προσπάθειές τους έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, εξαιτίας των λαθών που έγιναν τις προηγούμενες μέρες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αλλά και της έλλειψης ειδικών σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Ο μικρούλης Φατεχβίρ Σινγκ έπεσε την Πέμπτη στο εγκαταλελειμμένο πηγάδι την ώρα που έπαιζε στο χωράφι, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Σανγκρούρ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βιτζάι Ιντέρ Σινγκλά, βουλευτής του τοπικού κοινοβουλίου. Το εν λόγω πηγάδι έχει βάθος 33 μέτρα και είναι εξαιρετικά στενό, με τη διάμετρό του να είναι γύρω στα 23 εκατοστά. «Το πηγάδι το είχαν καλύψει με έναν σάκο με άμμο, όμως φαίνεται πως το παιδί περπάτησε πάνω του, γλίστρησε και έπεσε μέσα» εξήγησε ο αξιωματούχος.

 

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες των περασμένων ημερών, σήμερα έφτασε ένα ελικόπτερο πρώτων βοηθειών στην περιοχή, όπου επιχειρούν επίσης γερανοί και εκσκαφείς. Οι διασώστες προσπαθούν να τοποθετήσουν έναν αγωγό διαμέτρου περίπου ενός μέτρου παράλληλα με το πηγάδι για να φθάσουν στο βάθος που παραμένει εγκλωβισμένο το παιδί.

Προς το παρόν, οι Αρχές δεν αποκαλύπτουν κανένα στοιχείο σχετικά με την κατάσταση του 2χρονου, που θα είναι σίγουρα εξασθενημένος και αφυδατωμένος. «Ελπίζουμε ότι σε λίγες ώρες θα μπορέσουμε να ανασύρουμε το παιδί» είπε ο Σινγκλά.

Υπενθυμίζεται ότι 2006, ένα 6χρονο αγοράκι διασώθηκε από ένα πηγάδι στην πολιτεία Χαρυάνα, κοντά στη πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί, έπειτα από 48 ώρες. Η όλη επιχείρηση προβλήθηκε ζωντανά από τα δορυφορικά δίκτυα.

https://twitter.com/Gagan_kaur03/status/1137882094451904512

Τον Μάρτιο, ένα αγοράκι, ενάμιση έτους, επίσης ανασύρθηκε ζωντανό από ένα πηγάδι στη Χαρυάνα, αφότου παρέμεινε εγκλωβισμένο εκεί για δύο ημέρες.

Exit mobile version