Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2019: «Κλιμακούμενης δυσκολίας» τα θέματα των Μαθηματικών, ενώ καλύτερα χαρακτηρίζονται τα ερωτήματα στα Αρχαία.

Πανελλήνιες 2019: Στο μάθημα των Μαθηματικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων 2019, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019 προερχόμενοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν διδαγμένο απόσπασμα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα και να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων βασισμένο σε αυτό, ενώ κλήθηκαν να μεταφράσουν και αδίδακτο απόσπασμα από τον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα. Δείτε παρακάτω αναλυτικά, τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019 στα Αρχαία Ελληνικά.

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα των Μαθηματικών

Πανελλήνιες 2019: Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών

Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά

Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στις Πανελλήνιες 2019 παρακάτω:

Πανελλήνιες 2019: Οι απαντήσεις στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019.

«Κλιμακούμενης δυσκολίας» χαρακτηρίστηκαν τα θέματα των Μαθηματικών στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.  Όπως είπε στο protothema.gr ο Γιάννης Βαφειαδάκης, μαθηματικός – πρόεδρος της ΟΕΦΕ, είναι ένα πολύ καλό διαγώνισμα υπό την έννοια ότι «τα θέματα είναι καλά διατυπωμένα και έχουν βαθμό δυσκολίας προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι». Ο καθηγητής τονίζει ακόμα ότι υπήρχε μία δυσκολία στις πράξεις, αλλά ο καλά διαβασμένος μαθητής «μπορούσε να γράψει». Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αρχαία ελληνικά κάνουν λόγο για σχετικά καλά θέματα χωρίς υψηλό βαθμό δυσκολίας. Το γνωστό ήταν ο «Πρωταγόρας» του Πλάτωνα το οποίο χαρακτηρίστηκε «χωρίς παγίδες» και το άγνωστο «Κυνηγετικός» του Ξενοφώντα δεν έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των επομένων ημερών για τα ΓΕΛ

Η επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2019 είναι την ερχόμενη Τετάρτη, επίσης με μαθήματα κατεύθυνσης.

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις