19χρονος Καλλιθέα: Σε σοβαρή κατάσταση ο νεαρός που μαχαιρώθηκε – Πήγε να προστατέψει τον φίλο του

ΕΛΛΑΔΑ

19χρονος Καλλιθέα: Σε σοβαρή κατάσταση ο νεαρός που μαχαιρώθηκε – Πήγε να προστατέψει τον φίλο του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

19χρονος Καλλιθέα: Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των ιατρών και του Γ. Γεννηματάς και του Ιπποκράτειου, οι οποίοι έπεσαν κυριολεκτικά επάνω στον 19χρονο.

10.06.2019 | 08:06

19χρονος Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 19χρονος που μαχαιρώθηκε άγρια όταν πήγε να υπερασπιστεί τον 15χρονο φίλο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην Καλλιθέα. Ο 19χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, μια από τις μαχαιριές των βρήκε λίγα εκατοστά από την καρδιά του. Τα άλλα οχτώ χτυπήματα από μαχαίρι μικρού μήκους είχαν γίνει από τη μέση μέχρι το ύψος της καρδιάς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο 19χρονος επιχείρησε να προστατεύσει τον 15χρονο φίλο του από δύο αγνώστους, ένας εκ των οποίων τον χτύπησε στον ώμο επίτηδες με το σώμα του.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας ο 19χρονος δέχθηκε εννέα μαχαιριές. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Γρυπάρη στην Καλλιθέα. Ο 19χρονος είναι αθλητής του μπάσκετ στον Αητό Καλλιθέας με τον προπονητή του σε μήνυμά του στα social media να γράφει για το «παλλικαράκι που έκανε το αυτονόητο. Να βοηθήσει τον φίλο και συνάνθρωπό του που δεχόταν επίθεση».

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια των ιατρών και του Γ. Γεννηματάς και του Ιπποκράτειου, οι οποίοι έπεσαν κυριολεκτικά επάνω στον 19χρονο καθώς έβλεπαν ότι η ζωή του νεαρού κρεμόταν από μια κλωστή, ενώ σωτήρια ήταν η χερουργική επέμβαση στο Ιπποκράτειο στην οποία υποβλήθηκε ο 19χρονος. Αν δεν γινόταν, μαρτυρούν οι ιατροί, ο νεαρός δεν θα ζούσε.

Οι ιατροί μιλούν για ένα μεγάλο τραύμα λίγα εκατοστά από την καρδιά, οκτώ τραύματα από μαχαίρι μικρού μήκους από την μέση μέχρι το ύψος της καρδιάς και ένα μικρό κόψιμο στο πηγούνι του νεαρού. Οι ίδιοι οι ιατροί από την εμπειρία τους εκτιμούν ότι ο δράστης έχει επαναλάβει την πράξη αυτή καθώς όπως αναφέρουν ήξερε πολύ καλά τι έκανε.

Διάβαζε για να μπει στην Ιατρική

Ταυτόχρονα, το κύμα συμπαράστασης στην πόλη της Καλλιθέας για τον 19χρονο ολοένα και μεγαλώνει, ενώ σχεδιάζονται εισηγήσεις ώστε μέσω του υπουργείου Παιδείας ο νεαρός να μην χάσει τις πανελλήνιες. Ο 19χρονος αργά το μεσημέρι του Σαββάτου ξύπνησε από την νάρκωση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο με την μητέρα του και οικογενειακούς φίλους να βρίσκονται στο πλευρό του.

Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί αποτυπώματα από σχεδόν κάθε επιφάνεια με την οποία ήρθαν σε επαφή οι δράστες στην περιοχή που έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό, ακόμα και από τα ρούχα του 19χρονου ο οποίος δέχθηκε τις εννέα μαχαιριές. Ενώ, έχει συγκεντρωθεί υλικό από σχεδόν όλες τις κάμερες της περιοχής και ταυτόχρονα φιλτράρονται και διασταυρώνονται όλες οι διαθέσιμες μαρτυρίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, πρόκειται για αλλοδαπούς.

Exit mobile version