Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2019: Εμπόδισαν εργαζόμενους μαθητές να δώσουν εξετάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2019: Εμπόδισαν εργαζόμενους μαθητές να δώσουν εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Οι μαθητές είδαν τους κόπους τους να γκρεμίζονται, καθώς δεν τους επετράπη να δώσουν εξετάσεις.

Πανελλήνιες 2019: Οργή έχει προκαλέσει στα Χανιά η καταγγελία πως οι εργοδότες αλλά και οι συνάδελφοι τεσσάρων μαθητών που φοιτούσαν στο εσπερινό ΓΕΛ Χανίων και σκόπευαν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις, τους στέρησαν αυτήν την ευκαιρία. Οι τέσσερις μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να γκρεμίζονται, αφού όπως καταγγέλλει η Λυκειάρχης, Ευαγγελία Σαρρή, δεν τους έδωσαν άδεια ούτε προτάθηκαν να αλλάξουν τις βάρδιες τους ώστε να δώσουν εξετάσεις.

«Θα μπορούσαν να αλλάξουν βάρδια, για να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω δε, ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους» τόνισε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της μέσω social media η κα. Σαρρή, προσθέτοντας πως «οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν».

Μιλώντας στο zarpanews.gr η Λυκειάρχης εξέφρασε την θλίψη της, μόλις ενημερώθηκε ότι δεν παρουσιάστηκαν οι μαθητές στην πρεμιέρα των εξετάσεων. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα θα τα καταφέρναν. Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους” τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Σαρρή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις