Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστής – ντουλάπα: Δύο χρόνια μετά βρήκαν τον διαβόητο δράστη του Παλαιού Φαλήρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστής – ντουλάπα: Δύο χρόνια μετά βρήκαν τον διαβόητο δράστη του Παλαιού Φαλήρου

Ληστής - ντουλάπα: Πρόκειται για τον κακοποιό που κρυβόταν επί ώρες σε διαμέρισμα, προδόθηκε όμως από τα περιττώματά του.

Ληστής – ντουλάπα: Δύο χρόνια από την αιματηρή ληστεία σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του Παλαιού Φαλήρου, η Αστυνομία βρήκε τον τέταρτο κακοποιό της συμμορίας, τον “ληστή της ντουλάπας”.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτόν δηλαδή που κατάφερε, μέσα σε απίστευτες συνθήκες που επικράτησαν στην πολυκατοικία με τη σύλληψη δύο συνεργών του και τη θανάσιμη πτώση του τρίτου στο κενό, να κρυφτεί επί πολλές ώρες, μέσα σε ντουλάπα του βοηθητικού δωματίου της οικογένειας! Όπως αποδεικνύεται μετά τις συγκριτικές εξετάσεις DNA όσων άφησε πίσω του ο ληστής – κόπρανα και ιδρώτα- πρόκειται για 40χρονο Έλληνα κακοποιό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές, κατηγορούμενος για συνέργεια σε δολοφονία ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Νέο Κόσμο.

Ένα χρόνο πριν από τη ληστεία –θρίλερ του Παλαιού Φαλήρου με θύμα την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, είχε πάρει μέρος, όπως αποκάλυψε Το Βήμα, σε άλλη θανάσιμη  εισβολή σε διαμέρισμα 54χρονου εισοδηματία, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας του Νέου Κόσμου.

Με πληροφορίες εργαζόμενου σε φούρνο

Τα μέλη της συμμορίας αυτής, χτύπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη για να αποκαλύψει που είχε κρυμμένα μετρητά και χρυσές λίρες,  καθώς πληροφορίες για τον θησαυρό είχαν πάρει από άλλο άτομο που εργαζόταν σε φούρνο, στη γειτονιά του θύματος.

Τον Απρίλιο του 2017 η ληστεία – θρίλερ

Η  αιματηρή ληστεία στο διαμέρισμα στην οδό Θησέως 8 στο Παλαιό Φάληρο, καταγράφηκε  στις 3 Απριλίου 2017.

Η εισβολή των τεσσάρων

Τέσσερις κακοποιοί, ένας 41χρονος Μολδαβός, με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος εν τέλει έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και σκοτώθηκε, όταν αντελήφθη παρουσία αστυνομικών,  ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής, ένας 35χρονος από την Αρμενία και ο τέταρτος, Έλληνας, τα στοιχεία του οποίου, όμως, δεν ήταν γνωστά έως τώρα. Από τους τρεις ο ένας έχασε τη ζωή  του και οι άλλοι δύο είχαν συλληφθεί.

Είδε από την κάμερα την ομηρία της μητέρας του

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο γιος της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος, που διαμένει στον πάνω όροφο, είδε από  την κάμερα, τους κουκουλοφόρους, να σέρνουν τη μητέρα του σε ένα δωμάτιο για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Γλίστρησε κι έπεσε

Τρέχοντας, έφθασε στο Τμήμα Φαλήρου που είναι κοντά. Αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση. Δύο από τους δράστες πιάστηκαν στο χώρο, ο τρίτος έπεσε από τον τέταρτο όροφο ενώ προσπαθούσε να περάσει σε άλλο μπαλκόνι.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού και των διπλανών διαμερισμάτων, χωρίς να διαπιστώσουν παρουσία άλλου ληστή και πίστεψαν ότι διέφυγε. Πληροφορίες τον ήθελαν να είχε ντυθεί ως αστυνομικός και να βγήκε χωρίς ενόχληση.

Η έντονη μυρωδιά

Τα μεσάνυχτα όμως της ίδιας ημέρας και ενώ η ιδιοκτήτρια και ο γιος της είχαν επιστρέψει στο σπίτι με φίλους και συγγενείς που τους στήριζαν ψυχολογικά, πήγε προς το δωμάτιο της υπηρεσίας όπου τον τράβηξε έντονη μυρωδιά.

Άνοιξε το ντουλάπι, 70 χ70 εκατοστά, που μέσα ήξερε ότι είχε ρούχα τα οποία σιδέρωνε η οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες.

Ακινητοποίησε τους καλεσμένους

Ξαφνικά, από τη ντουλάπα, πετάχτηκε ένοπλος ληστής (!) που κρυβόταν εκεί και απειλώντας με το όπλο τους παρισταμένους στο σαλόνι, κατέβηκε στην έξοδο και εξαφανίστηκε.

Διαπιστώθηκε  όμως ότι κατά την παραμονή του στη ντουλάπα είχε εξυπηρετήσει και την προσωπική του ανάγκη γι’ αυτό και η μυρωδιά.

Όλοι μίλησαν για φιάσκο της ΕΛΑΣ

Ξέσπασε σάλος όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια, όλοι μίλησαν για φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ και ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί γιατί συνέβη αυτό. Οι αστυνομικοί, ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι είχαν ερευνήσει τη ντουλάπα γεμάτη ανακατεμένα ρούχα, αλλά δεν είχαν παρατηρήσει τίποτε ύποπτο.

Είχε καταγραφεί σε βίντεο

Η εικόνα του ληστή της ντουλάπας μέσα στο σπίτι είχε καταγραφεί από κάμερα. Η ασφάλεια είχε τα χαρακτηριστικά του, αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν. Ένα χρόνο από τη ληστεία, το 2018, η Ασφάλεια αττικής συνέλαβε τους δράστες της ληστείας μετά φόνου με θύμα τον 54χρονο στο Νέο Κόσμο.

Ανάμεσά τους και ο 40χρονος Έλληνας για τη δολοφονία που είχε διαπραχθεί το 2016.

Κάτι θύμισαν οι εικόνες

Οι εικόνες που είχαν κάτι θύμισαν στους αστυνομικούς. Έκαναν τη σύγκριση των γενετικών υλικών και κατέληξαν στην ταυτοποίησή του σχηματίζοντας δικογραφία και για την υπόθεση του Παλαιού Φαλήρου.

Ξήλωσαν τα πλακάκια

Μετά το έγκλημα και την  λεπτομερή έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου, όταν ξήλωσαν τα πλακάκια του δαπέδου 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις