Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Τσιτσιπάς: Μην είστε μεγαλομανείς, να μοιράζεστε θετική ενέργεια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τσιτσιπάς: Μην είστε μεγαλομανείς, να μοιράζεστε θετική ενέργεια

Τσιτσιπάς: Η ανάρτηση του Έλληνα τενίστα σχολιάστηκε αρνητικά από κάποιους χρήστες λόγω της χρήσης της λέξης «διπολικός»

Τσιτσιπάς: Η πρόθεση του Στέφανου Τσιτσιπά πίσω από την ανάρτηση που έκανε στο Twitter το πρωί της Παρασκευής ήταν σίγουρα καλή, ωστόσο το post του Έλληνα τενίστα προσέλκυσε κάποια αρνητικά σχόλια λόγω της διατύπωσής του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ταπεινός παρά τις παγκόσμιες διακρίσεις του, έδωσε μια συμβουλή στους χιλιάδες followers του στα social media, γράφοντας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter: «Ο κόσμος είναι γεμάτος διπολικούς ανθρώπους που αποζητούν την σπουδαιότητα και την προσοχή. Να είστε οι άνθρωποι που μοιράζουν ευτυχία και θετική ενέργεια γύρω σας».

Ο Έλληνας τενίστας που πριν από μερικά 24ωρα ανέβηκε στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, απηύθυνε με αυτόν τον τρόπο έκκληση σε όλους να μην είναι μεγαλομανείς αλλά αντίθετα να αναζητούν τρόπους να βελτιώνουν τη ζωή των γύρω τους. Ωστόσο η χρήση της λέξης «bipolar» προκάλεσε αρκετά αρνητικά σχόλια κάτω από την ανάρτησή του. Δεκάδες χρήστες επέπληξαν τον τενίστα επειδή χρησιμοποίησε τον όρο που χρησιμοποιείται για μια ψυχική ασθένεια, προκειμένου να περιγράψει (πιθανώς) τους αρνητικούς ανθρώπους. Παρά τα αιτήματα από πολλούς να διαγράψει το post, πολλοί χρήστες διατύπωσαν την εκτίμηση ότι πρόκειται για ένα αθώο λάθος, αφού ο τενίστας πιθανώς μπέρδεψε το «bipolar» (διπολικός) με το «polarizing» (διχαστικός).

Δείτε παρακάτω μερικά από τα σχόλια των χρηστών

Τι είναι η διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως διπολική συναισθηματική διαταραχή, μανιοκαταθλιπτική διαταραχή ή απλώς μανιοκατάθλιψη), είναι μια ψυχική νόσος. Τα άτομα με διπολική διαταραχή βιώνουν επεισόδια ανεβασμένης ή ευερέθιστης διάθεσης γνωστά ως μανία εναλλασσόμενα με επεισόδια κατάθλιψης. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ικανότητα του ανθρώπου να λειτουργήσει φυσιολογικά στην καθημερινότητα του. Σχεδόν το 4% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν διπολική διαταραχή, είναι το ίδιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες και εμφανίζεται συνήθως σε νεαρή ηλικία. Η αιτία που προκαλεί την διαταραχή δεν είναι ξεκάθαρη αλλά οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες θεωρείται πως παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διαταραχής. Η θεραπεία περιλαμβάνει σταθεροποιητές διάθεσης όπως το λίθιο, αντιεπιλιπτικά φάρμακα καθώς και ψυχοθεραπεία.

Υπάρχουν γενικευμένα προβλήματα με κοινωνικό στίγμα, στερεότυπα καθώς και προκατάληψη ενάντια σε άτομα με διπολική διαταραχή, ωστόσο η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί και με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυΐα, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκογκ, η ηθοποιός και συγγραφέας Κάρι Φίσερ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις