Μπαλάφας – ΕΡΤ: Η απίστευτη δικαιολογία μετά τον σάλο για τη συμπεριφορά του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας – ΕΡΤ: Η απίστευτη δικαιολογία μετά τον σάλο για τη συμπεριφορά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπαλάφας - ΕΡΤ: Τραγική εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση του πρώην υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, ο οποίος τα έβαλε με δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

06.06.2019 | 08:54

Μπαλάφας – ΕΡΤ: Χειρότερα κάνει τα πράγματα ο Γιάννης Μπαλάφας μετά τον δικαιολογημένο σάλο που προκλήθηκε από το “καθεστωτικό” ύφος του την ώρα που μιλούσε σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ. Ο Γιάννης Μπαλάφας, προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά την συμπεριφορά του στους δημοσιογράφους, με φόντο τη 13η σύνταξη που δήθεν θα έδινε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Μπαλάφας επέπληξε τους δημοσιογράφους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, γιατί αποκάλεσαν «επίδομα» την 13η σύνταξη που δόθηκε πριν λίγο καιρό στους συνταξιούχους και η οποία ήταν πετσοκομμένη.

Μάλιστα δεν δίστασε να πει χαρακτηριστικά όταν εκείνοι αρνήθηκαν τις υποδείξεις του: «Κοιτάξτε θα σας πω κάτι βαρύ. Αφού κι εσείς που είστε δημόσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια τα οποία υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα». Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντέδρασαν ξανά τονίζοντας στον κ. Μπαλάφα ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υιοθετούν την ορολογία και κυβέρνησης. Ωστόσο ο ίδιος δεν έδειχνε να δέχεται τα λεγόμενά τους και συνέχισε να τους επιπλήττει.

Η απάντηση του Μπαλάφα μετά τον σάλο

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν όσα είπε ο Γιάννης Μπαλάφας, ο ίδιος απάντησε εξηγώντας τη θέση του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος είπε: «Εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».

Η απάντηση

Το τραγικό αυτό περιστατικό όπως ήταν φυσικό απασχόλησε τα σόσιαλ μίντια. Πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για «απαράδεκτη συμπεριφορά», αλλά και για μεγάλη προσβολή προς τους επαγγελματίες της ΕΡΤ.

«Χωρίς ίχνος ντροπής ο Μπαλάφας λέει στην ΕΡΤ να λέει ψέμματα στον κόσμο».

«Ο Μπαλάφας έβαλε τις φωνές σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ επειδή τόλμησαν να αποκαλέσουν την 13η σύνταξη «επίδομα» Έτσι καταλαβαίνουν την Δημόσια τηλεόραση. Μαγαζάκι της κυβέρνησης».

«Α πήγαινε ρε που θα πεις επίδομα την 13η συνταξιάρα που δώσαμε!».

Είστε κρατικό κανάλι, λέει ο Μπαλάφας στην ΕΡΤ. Εννοώντας “κυβερνητικό”. Η ταύτιση κράτους και κυβέρνησης σε ποιον παραπέμπει?” “Επίσης ο Μπαλάφας έβαλε χέρι σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ γτ είπαν την “13η σύνταξη” επίδομα με την δικαιολογία ότι είναι σε δημόσιο μέσο κ πρέπει να λένε ότι λέει η κυβέρνησηz Μαζέψτε τους γτ η διαφορά θα πάει 15 μονάδες”.

Αυτά είναι μόνο ελάχιστες από τις αναρτήσεις που γέμισαν το twitter, το οποίο «γλέντησε» κανονικά την αντίδραση του Μπαλάφα.

«Ο Μπαλαφας μίλησε στην ΕΡΤ, λες και μιλούσε στην εταιρία του και έκανε επίπληξη στους υπάλληλους του.

Αυτός είναι ο σωστός αριστερός: Ακόμα και δικός τους να είσαι, αν τολμήσεις να πεις την αλήθειά, σε περιμένουν τα γκουλαγκ. Όπως περιμένουν για κάθε αντικαθεστωτικό πολίτη», σχολιάζει ένας ακόμα χρήστης.

Exit mobile version