Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλιακή – Διαρροή: Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η βλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλιακή – Διαρροή: Κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε η βλάβη σε αγωγό φυσικού αερίου

Παραλιακή - Διαρροή: Ανοιχτός ξανά ο δρόμος, αφού η βλάβη αποκαταστάθηκε

Παραλιακή – Διαρροή: Κομφούζιο προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Παραλιακή, λόγω πιθανής διαρροής αερίου μετά από βλάβη σε αγωγό. Το ρεύμα κυκλοφορίας προς τον Πειραιά έμεινε κλειστό για περίπου 30 λεπτά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κυκλοφοριακό χάος. Η βλάβη αφορούσε αγωγό της εταιρείας δικτύου του φυσικού αερίου – ΕΒΑ Αττικής – ο οποίος ήταν θαμμένος σε βάθος τεσσάρων μέτρων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η βλάβη προκλήθηκε από εκσκαφέα που χρησιμοποιείται στα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Ο χειριστής του εκσκαφέα ειδοποίησε άμεσα για το ατύχημα και η παροχή αερίου διακόπηκε. Κατόπιν έσπευσαν στο σημείο εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία προχώρησαν γρήγορα σε αποκατάσταση της βλάβης στον αγωγό. Η διακοπή της κυκλοφορίας για μισή ώρα όμως ήταν αρκετή ώστε να προκληθεί έντονο μποτιλιάρισμα στην περιοχή, που κράτησε αρκετή ώρα. Πλέον η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί και τα οχήματα διέρχονται κανονικά από το σημείο.

Οι καταναλώσεις φυσικού αερίου αυτήν την εποχή είναι περιορισμένες, καθώς ο κύριος όγκος προορίζεται για θέρμανση.

Σε ανακοίνωσή της (ώρα 16:00), η περιφέρεια Αττικής αναφέρει πως η κυκλοφορία στο ύψος της συμβολής της Λ. Συγγρού με την παραλιακή, στο ρεύμα ανόδου προς Λαμία, αποκαταστάθηκε άμεσα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, της Τροχαίας και της Εταιρείας Φυσικού Αερίου.

«Η εκτροπή της κυκλοφορίας έγινε προσωρινά για λόγους ασφαλείας λόγω επισκευής στον αγωγό φυσικού αερίου. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά» δηλώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις