Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια – ναρκωτικά: Αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια – ναρκωτικά: Αιφνιδιαστική επιχείρηση της ΕΛΑΣ και συλλήψεις

Εξάρχεια - ναρκωτικά: Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με ισχυρή αστυνομική παρουσία.

Εξάρχεια – ναρκωτικά: Αιφνιδιαστική επιχείριση της Αστυνομίας στην καρδιά των Εξαρχείων, με αιχμή του δόρατος της Δίωξη Ναρκωτικών, απέφερε συλλήψεις διακινητών κάνναβης και κατασχέσεις ποσότητας του ίδιου ναρκωτικού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η επιχείρηση της Δίωξης, που ξεδιπλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Πλατεία των Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους, υποστηρίχτηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων(ΜΑΤ-ΥΜΕΤ), αλλά και  πάνοπλων αστυνομικών της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος

Στη διάρκεια της επιχείρησης στην Πλατεία, όπου δεν σημειώθηκε όπως είπαν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας κανένα παρατράγουδο, συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί και οι δύο Έλληνες. Πρόκειται για έναν Αιγύπτιο, έναν Μαροκινό και ένας Λίβυο, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών  στην περιοχή των Εξαρχείων και δύο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατοχής μόνο ναρκωτικών.

Κατασχέθηκαν 34 συσκευασίες κάνναβης

Σύμφωνα με την επίσημα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία πραγματοποιεί εδώ και καιρό τακτικές, στοχευμένες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων για την αποδόμηση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών, κατασχέθηκαν  τριάντα τέσσερις συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 177,1 γραμμαρίων, έτοιμες για διάθεση –πώληση.

Ηλεκτρονική ζυγαριά και πέντε κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επίσης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ και 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Προσήχθησαν για εξέταση άλλοι επτά αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες

Επιπλέον, από την πλατεία Εξαρχείων στη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης της οποίας είχε προηγηθεί συγκέντρωση και ανάλυση στοιχείων, προσήχθησαν άλλα έντεκα άτομα, επτά αλλοδαποί και  τέσσερις Έλληνες), οι οποίοι εξετάστηκαν για ενδεχόμενη συμμετοχή τους.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Ωστόσο, δεν φαίνεται να προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις