Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ρολάν Γκαρός 2019: Τζόκοβιτς και Τιμ με «άνεση» στα ημιτελικά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ρολάν Γκαρός 2019: Τζόκοβιτς και Τιμ με «άνεση» στα ημιτελικά

Ρολάν Γκαρός 2019: Ξεπέρασαν τα εμπόδια και έδωσαν ραντεβού στην επόμενη φάση

Ρολάν Γκαρός 2019: Στους ημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός 2019 πέρασαν σήμερα με εμφανή «άνεση» τα φαβορί Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ. Οι δύο κορυφαίοι τενίστες, αφού ξεπέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία τα εμπόδια των Σάσα Ζβέρεφ και Κάρεν Χατσάνοφ, έδωσαν «ραντεβού» στην επόμενη φάση του διάσημου γαλλικού Όπεν, και πιο συγκεκριμένα στον ένα από τους δύο ημιτελικούς. Ο Τζόκοβιτς έδειξε από την πρώτη στιγμή ποιος κάνει κουμάντο. Ο Σέρβος τενίστας επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος πρόβαλλε αντίσταση μόνο στο πρώτο σετ. Ο Σάσα Ζβέρεφ προηγήθηκε με μπρέικ 4-2, αλλά ο Τζόκοβιτς δεν τα παράτησε.

Ακόμα πιο εύκολο αποδείχθηκε το έργο του Τιμ, ο οποίος έχασε μόλις 8 γκέιμ απέναντι στον Χατσάνοφ. Ο Ρώσος απείχε πολύ από την εικόνα που είχε παρουσιάσει πριν από μερικές μέρες, όταν απέκλειε τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο. Έτσι γνώρισε την ήττα από τον φορμαρισμένο Αυστριακό με 3-0 (6-2, 6-4, 6-2). Υπενθυμίζεται ότι στον άλλον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός την Παρασκευή θα αναμετρηθούν οι δύο από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο «βασιλιάς» του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ.

Ρολάν Γκαρός 2019: Αποκαλύφθηκε ο λόγος του προστίμου του Τσιτσιπά

Η ITF ανακοίνωσε τα πρόστιμα που επέβαλλε στους παίκτες για την 1η εβδομάδα του Ρολάν Γκαρός και ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρισκόταν στις ψηλότερες θέσεις, με συνολική ποινή την αφαίρεση 5.000 δολαρίων από το ποσό που κέρδισε στο Παρίσι. Για την ιστορία, το χρηματικό έπαθλο του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός ήταν 243.000 ευρώ.

Η τιμωρία του 20χρονου Έλληνα τενίστα ήταν διπλή. Για την παράβαση του on-court coaching θα πληρώσει 3.000 δολάρια και για αντιαθλητική συμπεριφορά -εξαιτίας των ξεσπασμάτων που είχε στην αναμέτρησή του με τον Κραϊνοβιτς- θα πληρώσει 2.000 δολάρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις