Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκλημα Γλυφάδα: Φάκελο με παλιά υπόθεση ναρκωτικών “ανοίγει” η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Γλυφάδα: Φάκελο με παλιά υπόθεση ναρκωτικών “ανοίγει” η ΕΛΑΣ

Έγκλημα Γλυφάδα: Παλιά υπόθεση κοκαΐνης ερευνούν οι αστυνομικοί, για να βρουν το κίνητρο της δολοφονίας 41χρονου πρώην παλαιστή.

Έγκλημα Γλυφάδα: Τον φάκελο και μιας υπόθεσης διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας, πριν από έξι χρόνια, έχουν ανοίξει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, στην προσπάθειά τους να αντλήσουν στοιχεία για την κατεύθυνση των ερευνών σε σχέση με την ενέδρα θανάτου που στήθηκε στη Γλυφάδα με θύμα 40χρονο πρώην παλαιστή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο φάκελος ανασύρθηκε καθώς από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Ασφάλεια, ο 41χρονος αθλητής της πάλης, αρμενικής καταγωγής, είχε κατηγορηθεί στα τέλη του 2013 με αρχές 2014, για άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που προερχόταν από αυτή τη δραστηριότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο 41χρονος που έπεσε θύμα της ενέδρας θανάτου καθώς έμπαινε στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του στη Γλυφάδα, δεν είχε προφυλακιστεί, αλλά του είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα, μέτρο το οποίο έπαυσε στη συνέχεια.

Έτσι, στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να αντιληφθούν τον χώρο από τον οποίο προήλθαν οι δράστες της δολοφονίας η οι εντολείς τους αν πρόκειται για “συμβόλαιο θανάτου” εξετάζουν μεν και την παλαιότερη υπόθεση, υπό το πρίσμα έως που συνεχίστηκε η τότε συνεργασία του θύματος με κάποια άτομα, αλλά και που δραστηριποιείτο τον τελευταίο καιρό.

Καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος

Ήδη οι αστυνομικοί πέρα από τη δουλειά του εγκληματολογικού στη σκηνή της ενέδρας θανάτου, άρχισαν να λαμβάνουν καταθέσεις από τα στενά συγγενικά πρόσωπα του 40χρονου, αλλά και άτομα του ευρύτερου περιβάλλοντός του.

Στο σπίτι η σύζυγος με τα παιδιά

Υπενθυμίζεται ότι σπίτι του θύματος, πάνω από το γκαράζ όπου στήθηκε η ενέδρα των δύο ενόπλων, βρισκόταν η σύζυγος και τα παιδιά του θύματος.

Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα

Η δολοφονία έγινε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στο υπόγειο γκαράζ της οικίας του 40χρονου Έλληνα με καταγωγή από την Αρμενία, επί της Πλατείας Καραΐσκάκη, στη Γλυφάδα.Σίγουρα δύο οι δράστες και ίσως και κάποιος τσιλιαδόρος, εκτιμά η Αστυνομία. Χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, είχαν κρυφτεί κοντά στην είσοδο του γκαράζ, εκεί όπου γνώριζαν, από προηγούμενη παρακολούθηση, ότι κατέφθανε κάθε νύχτα ο υποψήφιος στόχος τους.

Ανύποπτος άνοιξε την πόρτα του γκαράζ

Έτσι έγινε και την κρίσιμη ώρα. Ανύποπτος ο 41χρονος άνοιξε με το τηλεχειριστήριο την πόρτα του γκαράζ, η θύρα σηκώθηκε και ο ίδιος οδήγησε το όχημα στο εσωτερικό.

Οι δράστες έτρεξαν πίσω

Οι δύο δράστες με τα όπλα στα χέρια, έτρεξαν και πριν κλείσει η πόρτα, έφθασαν πίσω από το αυτοκίνητο.

Τους είδε από τον καθρέφτη

Ο 41χρονος, όλα δείχνουν ότι είδε από τον καθρέπτη τους δύο άντρες με τα όπλα στα χέρια και κατάλαβε ότι είχε πέσει σε κλειστό χώρο στην παγίδα τους.

Επιχείρησε να βγει

Χωρίς να προφθάσει να φθάσει στη θέση που συνήθως στάθμευε, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο εκεί που ήταν και επιχείρησε ανοίγοντας την πόρτα να βγει έξω.

Πυροβολούσαν και οι δύο

Τότε όμως και οι δύο ένοπλοι, που είχαν πετύχει τον απόλυτο αιφνιδιασμό άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του με τα δύο πιστόλια.

Οκτώ κάλυκες στον τόπο της ενέδρας

Οκτώ κάλυκες από διαφορετικά πιστόλια περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων από τον τόπο της δολοφονίας.

Ψάχνουν τις “πρόβες θανάτου”

Αναζητούνται από τους αστυνομικούς, υλικά κλειστών κυκλωμάτων από παρακείμενα σπίτια και επιχειρήσεις, όχι μόνο από τις ώρες της δολοφονίας αλλά και προηγούμενες ημέρες, αφού θεωρείται ότι είχε προηγηθεί παρακολούθηση αρκετών ημερών και πολλές “πρόβες θανάτου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις