Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΠΘ – ξύλο: Η απάντηση του καθηγητή για τη γροθιά σε φοιτητή (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ – ξύλο: Η απάντηση του καθηγητή για τη γροθιά σε φοιτητή (vid)

ΑΠΘ - ξύλο: O πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, έχει ήδη κινηθεί νομικά.

ΑΠΘ – ξύλο: Τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ και την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα φοιτητών, περιέγραψε ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Τοκμακίδης, ο οποίος έχει ήδη κινηθεί νομικά. Χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε άγριο επεισόδιο μεταξύ καθηγητών και φοιτητών στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δέχθηκε μια γροθιά στο πρόσωπο από φοιτητή, ο οποίος του είχε αρπάξει το κινητό από τα χέρια.

«Βγήκα από μια συνάντηση και όταν βρέθηκα στον χώρο που ήταν τα άτομα, είδα μια φοιτήτρια να τραβάει βίντεο. Της ζήτησα να σταματήσει και αυτή αντέδρασε» λέει αρχικά και συνεχίζει… «Όταν πήρα το κινητό μου να ακυρώσω ένα άλλο ραντεβού που είχα, ένας φοιτητής μου το άρπαξε και αρνιόταν να το δώσει. Πήγα να του το πάρω και τότε δέχθηκα μια γροθιά στο πρόσωπο. Με έπιασαν οι αντιπρυτάνεις και με πήγαν σε άλλο γραφείο, απ’ όπου και ενημέρωσα την αστυνομία. Τότε οι φοιτητές άρχισαν να τραβούν τα καλώδια του τηλεφώνου και εκείνη τη στιγμή δέχθηκα δεύτερο χτύπημα. Μου είπαν θα με πετάξουν από το παράθυρο», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος δεν θυμάται να έχει ανταποδώσει τα χτυπήματα που δέχθηκε, καθώς ήταν εκτός εαυτού. Σύμφωνα με τον κ. Τοκμακίδη, η αστυνομία ήρθε για το περιστατικό μετά από 25 λεπτά και πήρε στα χέρια της το επόμενο βίντεο που τράβηξαν φοιτητές. Ο πρόεδρος του Τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών κατέθεσε ήδη μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση που δέχθηκε.

Τι απαντάει το ΑΠΘ

Στην «απάντησή» του το ΑΠΘ δεν διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει τον ξυλοδαρμό του φοιτητή. Σε ολόκληρη την ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά στις εικόνες που έχει καταγράψει η κάμερα. Αντιθέτως καταγγέλλει από τη μεριά του, ξυλοδαρμό καθηγητή, χαρακτηρίζει «τραμπούκους» τους φοιτητές και παράνομο το αίτημα τους να παρίσταντο στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις