Διακίνηση ναρκωτικών: Ψάχνουν το καρτέλ του θανάτου στην Αφρική και τους παραλήπτες στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Ψάχνουν το καρτέλ του θανάτου στην Αφρική και τους παραλήπτες στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διακίνηση ναρκωτικών: Σε μόλις δύο εβδομάδες η Δίωξη μπλόκαρε στο αεροδρόμιο και δεύτερο μεταφορέα ηρωίνης.

04.06.2019 | 07:40

Διακίνηση ναρκωτικών: Καρτέλ “λευκού θανάτου” που εδρεύει στο Γιοχάνεσμπουργκ, στρατολογεί άνδρες ηλικίας, άνω των 60 χρόνων και τους αναθέτει, έναντι αμοιβής, τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Αφρική στην Ελλάδα!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μόλις δύο εβδομάδες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, προχώρησαν στη δεύτερη σύλληψη μεταφορέα ναρκωτικών ο οποίος αφίχθη στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έχοντας ξεκινήσει το αεροπορικό του ταξίδι από το Γιοχάνεσμπουργκ.

Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο καθώς επιχείρησε να εισάγει πάνω από πέντε κιλά ηρωίνη. Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια από χώρες της Αφρικής, αστυνομικοί της Δίωξης, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 66χρονο, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο, προερχόμενος από το Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής, μέσω Ζυρίχης.

Πάνω από πέντε κιλά

Μετέφερε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 5.214 γραμμαρίων, σε 5 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα της αποσκευής του.

Ο 76χρονος Γερμανός

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, είχε συλληφθεί στο ίδιο σημείο, 76χρονος Γερμανός, που έφθασε τότε στο αεροδρόμιο, προερχόμενος από το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω Ντουμπάι.

Ο θάνατος κρυβόταν στα τοιχώματα

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι στην αποσκευή του μετέφερε  κρυμμένα στα τοιχώματα, τέσσερα κιλά και 270 γραμμάρια “λευκού θανάτου”.

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες

Οι υποθέσεις, ωστόσο, δεν σταματάνε εδώ. Η έρευνα συνεχίζεται και στις δύο περιπτώσεις για να διαπιστωθεί ο τελικός προορισμός των περίπου δέκα κιλών ηρωίνης.

Exit mobile version