Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ελλάς Βερόνα: Οπαδοί της ομάδας γιορτάζουν την άνοδο στη Serie A με ναζιστικούς ύμνους (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ελλάς Βερόνα: Οπαδοί της ομάδας γιορτάζουν την άνοδο στη Serie A με ναζιστικούς ύμνους (vid)

Ελλάς Βερόνα: Οι φιλοναζιστικοί πανηγυρισμοί δεν είναι κάτι καινούργιο για τον ιταλικό σύλλογο

Ελλάς Βερόνα: Με έναν πραγματικά εμετικό τρόπο επέλεξαν να πανηγυρίσουν ορισμένοι οπαδοί της Ελλάς Βερόνα την επάνοδο της ομάδας τους στην Α’ Κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.  Σε βίντεο που ανήρτησε η εφημερίδα La Repubblica στον ιστότοπό της, και το οποίο έχει προκαλέσει σήμερα σάλο, οι εν λόγω «φίλαθλοι» εμφανίζονται να γιορτάζουν στην κεντρική πλατεία της πόλης τραγουδώντας τον ύμνο της ομάδας τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη εκδοχή του ύμνου δεν είναι η κανονική, αλλά έχει εμπλουτιστεί με φιλοναζιστικούς στίχους. «Είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή, δείτε τι ομορφιές, μας προπονεί ο Ρούντολφ Ες», τραγουδούν στο επίμαχο βίντεο οι οπαδοί.

Στο επίμαχο κλιπ, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι οπαδοί της Ελλάς Βερόνα πανηγυρίζουν με αναμμένους πυρσούς στην κεντρική πλατεία Μπρέ, έξω από τη διάσημη Αρένα της Βερόνα, μετά τη νίκη της ομάδας τους με 3-0 επί της Τσιταντέλα, σκορ που της εξασφάλισε την άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η μοναδική φορά που οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας πανηγυρίζουν με προκλητικά συνθήματα, σημαίες με σβάστικες και ναζιστικούς ύμνους.

 

Τον Ιούλιο του 2017, με αφορμή τα εγκαίνια του πετάλου στο στάδιο Μπεντεγκόντι, χαρακτηρίσθηκαν από το βίντεο που είχε προβληθεί τότε με την ομιλία του νεοναζί Λούκα Καστελίνο, επικεφαλής των φανατικών οπαδών της ομάδας και συντονιστή της νεοναζιστικής Forza Nuova στη βόρειο Ιταλία, εναντίον του οποίου εκκρεμούν έρευνες και διώξεις.

«Ποιος επέτρεψε τη γιορτή τούτη, ποιος πλήρωσε για όλα αυτά, ποιος τα εγγυάται; Ενα όνομα έχει: Αντολφ Χίτλερ», δήλωνε τότε στο παραλήρημά του ο Καστελίνο. Αμέσως μετά εν χορώ απαντούν οι οπαδοί: «είμαστε μία ομάδα φανταστική, με της σβάστικας τη μορφή».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις