Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν – «Πρόβα πριν τις πρόωρες κάλπες της 7ης Ιουλίου»
"ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ"

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν – «Πρόβα πριν τις πρόωρες κάλπες της 7ης Ιουλίου»

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο ξένος Τύπος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορές στα νέα πρόσωπα.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Τη συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις ευρωεκλογές, και στις εκλογές της Κυριακής σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ. Τα ρεπορτάζ του ξένου Τύπου αναφέρονται στα νέα πρόσωπα, τον νέο δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, τον νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον ανεξάρτητο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπως και το γεγονός ότι υπήρξε συντριπτική νίκη της Δεξιάς ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Στις τοπικές εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα το συντηρητικό αντιπολιτευόμενο κόμμα κατέγραψε περαιτέρω κέρδη σε βάρος του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των προβλεπόμενων γενικών εκλογών του επόμενου μήνα», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Η κυβέρνηση προχώρησε τον περασμένο μήνα σε μειώσεις φόρων και χορηγήσεις επιδομάτων συντάξεων βαδίζοντας σε κάποιο βαθμό ενάντια σε κάποια από τα μέτρα λιτότητας. Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι οι παροχές αυτές ίσως απέτρεψαν μια ευρύτερη ήττα στις ευρωεκλογές. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε μειώσεις φόρων και προσέλκυση επενδύσεων για να βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί γρήγορα».

AFP: «Συντριπτική νίκη της Δεξιάς στις τοπικές εκλογές»

Με τίτλο «Συντριπτική νίκη της Δεξιάς στις τοπικές εκλογές» το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων καταγράφει σε τηλεγράφημά του τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα κι επισημαίνει:

«Το δεξιό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νέα Δημοκρατία κέρδισε σήμερα τους δημαρχιακούς θώκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σχεδόν το σύνολο των ελληνικών περιφερειών, επιβεβαιώνοντας τη συντριπτική νίκη του στις Ευρωεκλογές επί της Αριστεράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα».

Le Monde: «Εκλογές-πρόβα πριν τις πρόωρες κάλπες της 7ης Ιουλίου»

H έγκυρη Le Monde κάνει λόγο για «εκλογές-πρόβα πριν τις πρόωρες κάλπες της 7ης Ιουλίου». «Παρά την αποχή τα ποσοστά που έλαβαν οι υποστηριζόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία υποψήφιοι δίνουν στους συντηρητικούς ένα καθαρό προβάδισμα πριν τις γενικές εκλογές», γράφει σημειώνοντας ότι «στις ευρωεκλογές η ΝΔ είχε ήδη επικρατήσει με 9,3% του ΣΥΡΙΖΑ, μια νίκη “απρόσμενη” σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα».

Γερμανικό πρακτορείο: «Δεύτερη ήττα για Τσίπρα σε λίγες ημέρες»

Το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι «για τον εν ενεργεία επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα και το αριστερό του κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεύτερη ήττα μέσα σε λίγες ημέρες μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με 33,1% έναντι 23,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Sputnik: «Οι υποψήφιοι της συντηρητικής αντιπολίτευσης κέρδισαν»

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε μια πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων:
«Οι υποψήφιοι της συντηρητικής αντιπολίτευσης κέρδισαν την πλειοψηφία των περιφερειών της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Βloomberg: Νίκη της ΝΔ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στη δημοσκόπηση της Pulse σημειώνοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ, θα κέρδιζε με προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων τις εκλογές αν διεξάγονταν τώρα στην πρώτη δημοσκόπηση αφότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές μετά την ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές πριν από μία εβδομάδα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις