Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτιάς ΝΔ: Το παράπονο του δημοσιογράφου που δεν έγινε ευρωβουλευτής (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτιάς ΝΔ: Το παράπονο του δημοσιογράφου που δεν έγινε ευρωβουλευτής (vid)

Αυτιάς ΝΔ: Ο κορυφαίος δημοσιογράφος ήταν καλεσμένος το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη.

Αυτιάς ΝΔ: Το μεγάλο του παράπονο που δεν έγινε ευρωβουλευτής ενώ οι έρευνες έδειχναν πως θα σάρωνε σε σταυρούς, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Αυτιάς, που ήταν στο τραπέζι της εκλογικής βραδιάς του ΣΚΑΙ με την Σία Κοσιώνη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Αυτιά άρχισε να συνομιλεί με τον νέο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, για το θέμα των κονδυλίων ΕΣΠΑ.

«Κατ’ αρχήν θα πάρετε τηλέφωνο τον Τζιτζικώστα να σας πει πώς θα πετύχετε 100% απορρόφηση των κονδυλίων. Είναι ο πιο πετυχημένος περιφερειάρχης. Δεύτερον, θα πάτε στη Σάμο και στα νησιά που θέλουν κονδύλια», είπε ο Γιώργος Αυτιάς, με αποτέλεσμα να του πουν με χιούμορ ότι θα τον κάνουν αντιπεριφερειάρχη. Ο νέος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, απάντησε πάντως στον Γιώργο Αυτιά ότι «κονδύλια υπήρχαν, όμως στο Βόρειο Αιγαίο καταφέραμε να απορροφήσουμε μόνο το 19%.» Και πρόσθεσε: «Θα σε πάρω σύμβουλο».

Τότε ήταν που ο Γιώργος Αυτιάς «Μένω δημοσιογράφος, θα σας βοηθούσα αν πήγαινα στις Βρυξέλλες, να σου κόβω και κονδύλια. Και να κάνω μεγάλο αγώνα». Αλλά…

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά. Ο Γιώργος Αυτιάς, με αφορμή την παρουσία στην εκπομπή του της υποψηφίας με τη Νέα Δημοκρατία, Σοφίας Νικολάου, ευχήθηκε σε όσους «κατεβαίνουν» υποψήφιοι. «Εμείς δεν θα είμαστε γιατί τρόμαξαν όταν πήραν τις μετρήσεις», συνέχισε.

Οι μετρήσεις του έδιναν 500.000 σταυρούς από όλη την Ελλάδα και, όπως είπε, «ήταν μεγάλο βάρος και δεν το αντέξανε, θέλανε χαμηλά τη μπάλα». «Να ξέρουν μερικοί ότι το “σταύρωσον-σταύρωσον” της Μεγάλης Πέμπτης απέχει λίγα 24ωρα από την Κυριακή της Ανάστασης», κατέληξε.

Σε άλλη εκπομπή ο Γιώργος Αυτιάς είχε καλεσμένο τον γνωστό δικηγόρο, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος λίγο πριν αποχαιρετήσει είπε πως λυπάται που ο δημοσιογράφος δεν θα κατέβει τελικά στην «αρένα» των ευρωεκλογών. Ο Γιώργος Αυτιάς απάντησε με ένα… αυτοσχέδιο στιχάκι: «Δεν ξέρω αν ήθελε ο Θεός, μάλλον δεν ήθελε ο αρχηγός«!

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Δημητρακόπουλος του είπε πως έχει μάθει ότι ο αρχηγός, δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης, τον… προτιμούσε στις εθνικές εκλογές και όχι στις ευρωεκλογές, με τον Γιώργο Αυτιά να… ρίχνει τους τόνους και να λέει «τον αγαπώ πολύ”. Ο παρουσιαστής, μάλιστα, έκλεισε με… Δημοσθένη και την φράση «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», που σημαίνει πως «με βάση το αποτέλεσμα του τελευταίου συμβάντος κρίνονται όλα τα προηγούμενα».

Το σίγουρο είναι, πως αν ποτέ κάνει το βήμα, το κέρδος για τη ΝΔ θα είναι τεράστιο, όπως είναι άλλωστε και η εκπομπή του για το κανάλι του Φαλήρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις