Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Αρκάς, με νέο σκίτσο αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Αρκάς, με νέο σκίτσο αφιερωμένο στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Με όλη τη χώρα να είναι μπλε, ο Αρκάς δεν θα μπορούσε να μην επανέλθει με νέο σκίτσο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η ΝΔ κέρδισε και τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τον ΣΥΡΙΖΑ να συντρίβεται κατά κράτος σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Και έτσι η ΝΔ απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Ο Αρκάς δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο σκίτσο που αναρτήθηκε στο Facebook το βράδυ της Κυριακής όταν ήταν πια επίσημο ότι η ΝΔ κέρδισε, ο Αρκάς εμφανίζει τον πρωθυπουργό να «μονολογεί» για την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός πίσω από μια κλειστή πόρτα του Μαξίμου φαίνεται να «λέει»: «Τι έκανα; Τι έκανα ο τρελός; Τι έκανα; Που να μου κοβόταν η γλώσσα την ώρα που τις εξήγγειλα».

Την Κυριακή, ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, ο Αρκάς ανέβασε στα sosial media ακόμη ένα σκίτσο, πρωί – πρωί. Ο γνωστός σκιτσογράφος κάλεσε τους πολίτες σε συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Μην τεμπελιάζετε! Σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε!», μας καλούσε η «Κυριακή» από το κρεβάτι της, όπου έπαιρνε ένα απολαυστικό πρωινό…

Αρκάς: Οι επικρίσεις και η απάντηση

Λίγες ημέρες πριν ο Αρκάς άνοιξε διάλογο με τους χρήστες τους Facebook με αφορμή σκίτσα που ανέβασε στην επίσημη σελίδα του για τον πρωθυπουργό. Το ένα σκίτσο αφορούσε στον σεβασμό των απόψεων, ενώ το άλλο απαντούσε στο ερώτημα ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της τετραετίας.

Στη συνέχεια, ωστόσο, από τη διαχείριση της σελίδας, έγινε η κάτωθι ανάρτηση-ανακοίνωση, αναφορικά με το κατά πόσον τα σκίτσα του είναι πολιτικά.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς χρήστες του Facebook, καθώς ελήφθη ως απολογία του γνωστού σκιτσογράφου. Έτσι, ο Αρκάς επανήλθε με το κάτωθι σκίτσο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις