Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόδραση – Μεταγωγών: Αδίστακτοι κακοποιοί οι τρεις δραπέτες
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ

Απόδραση – Μεταγωγών: Αδίστακτοι κακοποιοί οι τρεις δραπέτες

Απόδραση – Μεταγωγών: Ο βίος και η πολιτεία των τριών κακοποιών που απέδρασαν από το Μεταγωγών έρχεται στο φως και ανησυχεί περισσότερο την ΕΛΑΣ.

Απόδραση – Μεταγωγών: Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των τριών κακοποιών που απέδρασαν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα από την Διεύθυνση Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Πρόκειται για επικίνδυνους κακοποιούς, ενώ οι υποθέσεις στις οποίες είχαν εμπλοκή είχαν απασχολεί την κοινή γνώμη. Ο ένας συμμετείχε στη δολοφονία νεαρού σεφ στην Καισαριανή, ο δεύτερος ήταν ανάμεσα στους κακοποιούς που είχαν εισβάλει στο σπίτι του τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή και ο τρίτος συμμετείχε σε συμπλοκές στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ένας από τους δραπέτες είναι ο δολοφόνος του νεαρού σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή το 2012 και είχε συλληφθεί στην Κύπρο στις 2 Ιουνίου 2012. Υπενθυμίζεται πως ο κακοποιός μαζί με συνεργούς του είχαν επιχειρήσει να αρπάξουν το αυτοκίνητο – μια καινούργια BMW – του σεφ στην Καισαριανή. Ωστόσο ο άτυχος σεφ και ο αδερφός του προσπάθησαν να τους σταματήσουν με τους κακοποιούς όμως να ανοίγουν πυρ με καλάσνικοφ. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον 30χρονο και τραυματίζοντας σοβαρά τον αδερφό του.

Ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός είχε μπλεξίματα με το νόμο από πολύ μικρός, με την πρώτη του σύλληψη να καταγράφεται(για ληστεία σε ηλικία μόλις 13 ετών. Το 2013 είχε συλληφθεί στην Κύπρο ύστερα από ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών και κατόπιν καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο δεύτερος από τους κακοποιούς που απέδρασαν είναι ένας 35χρονος, ο οποίος τον Απρίλιο του 2018 είχε εισβάλει με συνεργούς του στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στην Βουλιαγμένη. Τότε οι ληστές είχαν ακινητοποιήσει τις δύο οικιακές βοηθούς, άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ και ακριβά ρολόγια από την συλλογή του τραγουδιστή.  Τελικά οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί μετά από απόπειρα διάρρηξης στον Άλιμο.

Ο τρίτος που απέδρασε θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών της αναταραχής στις φυλακές Κορυδαλλού και είχε ενεργό συμμετοχή σε άλλη συμπλοκή μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα, τον περασμένο Μάρτιο, ανάμεσα σε ομάδες Αλβανών και ομογενών από Ρωσία.

Εκτός λειτουργίας τα μπουτόν κινδύνου: Ποντίκια έχουν φάει τα καλώδια

Αξίζει να επισημανθεί ότι όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr αστυνομικοί που υπηρετούν στο Μεταγωγών αλλά και συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό καθώς οι κατά μέσο όρο τρεις αστυνομικοί στη βάρδια δεν επαρκούν για 20-40 κρατουμένους ενώ σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που λένε ότι τα μπουτόν κινδύνου δεν λειτουργούν λέγοντας χαρακτηριστικά φταίει η κακή συντήρηση ενώ τα καλώδια έχουν φαγωθεί από τα ποντίκια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις