Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιώργος Ξενίδης: Πέθανε στα 45 του ο πρώην ποδοσφαιριστής – Το “αντίο” της ΑΕΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Ξενίδης: Πέθανε στα 45 του ο πρώην ποδοσφαιριστής – Το “αντίο” της ΑΕΚ

Γιώργος Ξενίδης: Μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια κοντά μας, αφού ο Γιώργος Ξενίδης έφυγε από τη ζωή.

Γιώργος Ξενίδης: Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον θάνατο του Γιώργου Ξενίδη σε ηλικία μόλις 45 ετών, Ο πρώην αμυντικός των Ηρακλή, ΑΕΚ, Ανόρθωσης και Ιωνικού άφησε την τελευταία του αναπνοή από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Ο Γιώργος Ξενίδης ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή.

Ήταν στην ομάδα από το 1993 πριν πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2002 στην ΑΕΚ. Στην «Ένωση» έπαιξε μόλις 13 ματς πριν επιστρέψει ξανά στην Θεσσαλονίκη και τον Γηραιό γι’ άλλα δύο χρόνια. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Κύπρο και την Ανόρθωση πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Ιωνικό με τον οποίο έκλεισε την καριέρα του το 2008! Συνολικά στην Α’ Εθνική είχε 226 συμμετοχές και 21 γκολ και άλλα 41 ματς και 2 γκολ στην Κύπρο. Συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 372 ματς και είχε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η ΑΕΚ θρηνεί για τον χαμό του Γιώργου Ξενίδη, με τον παλαίμαχο αμυντικό της ομάδας, αλλά και του Ηρακλή, του Ιωνικού και της Ανόρθωσης να χάνει τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς. Η Ένωση έκανε λόγο για πένθος στον ελληνικό αθλητισμό και έστειλε μήνυμα στην οικογένειά του.

Γιώργος Ξενίδης: Η ανάρτηση της ΑΕΚ

«Με θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Γιώργος Ξενίδης υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή πριν κλείσει τα 45 του χρόνια. Ο εκλιπών αγωνίστηκε στην ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν 2001-02, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Η αιφνίδια απώλειά του γεμίζει με πένθος τον ελληνικό αθλητισμό, οι σκέψεις μας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια και στους φίλους του».

Η “καρατιά” του Ξενίδη στην Τραπεζούντα

Συνδέθηκε τόσο πολύ με την ιστορική επιτυχία που λίγα χρόνια αργότερα την έκανε τατουάζ στο σώμα του. Ο Γιώργος Ξενίδης ήταν πρώτα οπαδός της Ανόρθωσης και μετά ποδοσφαιριστής. Η αυτοθυσία του στο 90+4 του επαναληπτικού με την Τραπεζούντα, όταν έσωσε με «καρατιά» την εστία του Γιωργαλλίδη και δευτερόλεπτα μετά ο αγώνας έληξε με την Ανόρθωση και τον κυπριακό Ελληνισμό να πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία που έβγαλε χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, θα μείνει για πάντα στη μνήμη των φίλων της προσφυγικής ομάδας.

Γιώργος Ξενίδης: Οι αναφορές για την ομάδα της Αμμοχώστου στα social media

23 Φεβρουαρίου 2019: «Θα δανειστώ μια φράση από την άλλη μου μεγάλη αγάπη τον ΗΡΑΚΛΗ. Και θα πω μόνο αυτό στα εύκολα ΑΝΟΡΘΩΣΗ στα δύσκολα ΑΝΟΡΘΩΣΑΡΑ!!!!!»

30 Ιανουαρίου 2019: «Συνεστήθη εν Βαρωσίοις και υφίσταται από 30 Ιανουαρίου 1911, αναγνωστήριον υπό την επωνυμίαν Ανόρθωσις, επί της ηθικής αναπλάσεως, της ελληνικής μορφώσεως και της ψυχαγωγίας των μελών αυτού. Χρόνια πολλά Μεγάλη Κυρία».

23 Ιανουαρίου 2019: «Το να φτάσαμε να παίζουμε με την ένωση όλη τη χρόνια το λες και ντροπή !!!! Μην ξεχνάμε όμως ότι Aενάως αναγεννάται!! Vecchia signora».

28 Φεβρουαρίου 2019: «13 χρόνια πριν παραμονή του πιο σημαντικού αγώνα της ιστορίας της Κύπρου. Σε κάποιο ξενοδοχείο της Τραπεζούντας φρουρούμενοι από τους Τούρκους προσπαθώντας να μας ρίξουν το ηθικό. Με μοναδικούς μας σύμμαχους τις ελπίδες όλων των Κύπριων και την Παναγία Σουμελά. Θα ξημέρωνε μια μεγάλη μέρα στις 03-08-2005. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ!!!! ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ».

Το τατουάζ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις