Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επαναληπτικές εκλογές 2019: Στην Κυψέλη ψήφισες ο Τσίπρας – Έκανε δηλώσεις (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Στην Κυψέλη ψήφισες ο Τσίπρας – Έκανε δηλώσεις (vid)

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Μέσα σε κλίμα αποθέωσης ψήφισε στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας.

Επαναληπτικές εκλογές 2019: Στην Κυψέλη και το 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν προοδευτικούς υποψηφίους, έναντι «εκπροσώπων της συντήρησης». Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο εκλογικό τμήμα λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από πολίτες που τον ανέμεναν στο σημείο. Εξερχόμενος, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια σύντομη δήλωση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ή και τις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.

«Σήμερα ψηφίζουμε για τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, απλής αναλογικής, το οποίο αναγκάζει, μπορούμε να πούμε, τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες σε συναινέσεις, συνεργασίες και, πάνω απ’ όλα σε προγραμματικές συγκλίσεις» είπε ξεκινώντας τη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτό το νέο θεσμικό πλαίσιο «είναι προς όφελος των πόλεων, των δήμων, των περιφερειών και των τοπικών κοινωνιών». Παρά ταύτα, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «αυτό δεν σημαίνει ότι οι επιλογές μας δεν είναι κρίσιμες. Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν προοδευτικούς υποψηφίους σε όλες τις ανοιχτές αναμετρήσεις, απέναντι στους εκπροσώπους της συντήρησης. Είμαι αισιόδοξος ότι οι πολίτες θα πράξουν αυτό που είναι καλύτερο» υπογράμμισε καταλήγοντας.

Βίντεο: newsit.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις