Ford v Ferrari: Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον μαζί σε φιλμ για την F1 – Δείτε τις πρώτες εικόνες

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ford v Ferrari: Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον μαζί σε φιλμ για την F1 – Δείτε τις πρώτες εικόνες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Ford v Ferrari: Η πλοκή αφορά στην περίφημη αναμέτρηση του 1966 μεταξύ Ford και Ferrari στο Λε Μαν

31.05.2019 | 16:39

Ford v Ferrari: Οι πρώτες εικόνες από το πολυαναμενόμενο φιλμ «Ford v Ferrari» με πρωταγωνιστές τους Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον κυκλοφόρησαν, και… ανοίγουν την όρεξη για μια ταινία γεμάτη σασπένς, ταχύτητα και δυνατές ερμηνείες. Η ταινία, το σενάριο της οποίας αφορά στην περίφημη αναμέτρηση του 1966 μεταξύ Ford και Ferrari στο Λε Μαν ( Le Mans), έχει σκηνοθέτη τον Τζέιμς Μανγκολντ και είναι προγραμματισμένη για αμερικανική πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου. Η πλοκή της εξερευνά την ιστορία του Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς (Κρίστιαν Μπέιλ) και του Αμερικανού πολυμήχανου κατασκευαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι (Ματ Ντέιμον) που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν το τέλειο αυτοκίνητο για λογαριασμό της Ford. Δημιούργησαν το GT40, ένα αυτοκίνητο που δεν κατέκτησε μόνο το Le Mans, αλλά σάρωσε το βάθρο του 1966.

Με το που διάβασε το σενάριο, ο Κρίστιαν Μπέιλ, λάτρης των αγώνων ταχύτητας από τα παιδικά του χρόνια, αποφάσισε αμέσως να ενταχθεί στο καστ. Και όταν ο Μάτ Ντέιμον, ο οποίος έχει την εμπειρία των υψηλών ταχυτήτων από τις ταινίες Jason Bourne έμαθε ότι ο Μπέιλ είναι ήδη στο πρότζεκτ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το αποτέλεσμα είναι το «Ford v Ferrari» μία ταινία που αναμένεται να ενθουσιάσει τους λάτρεις της Formuma One. Πριν από λίγες μέρες, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες και είναι πραγματικά εντυπωσιακές. «Οι αγώνες δεν είναι μόνο λάδι και βενζίνη, αλλά και το αίμα και ο ιδρώτας, καθώς και οι άνθρωποι μέσα σε αυτά τα αυτοκίνητα και αυτό τους καθιστά τόσο συναρπαστικούς» δήλωσε ο Μπέιλ σύμφωνα με το AP την περασμένη εβδομάδα στο Indianapolis Motor Speedway.

Ford v Ferrari: Η ιστορία στην οποία βασίστηκε το φιλμ

Η ιστορία, θέμα ενός ντοκιμαντέρ του 2016 με τίτλο «Ο πόλεμος των 24 ωρών» (The 24 Hour War) ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν o Έντσο Φεράρι εξέφρασε ενδιαφέρον για την πώληση της εταιρείας του. Ο Χένρι Φορντ Β’ δαπάνησε σημαντικούς πόρους για παρασκηνιακή δράση για μία πιθανή συμφωνία, αλλά η Ferrari διέκοψε τις διαπραγματεύσεις. Τότε ο Φορντ έδωσε εντολή στο αγωνιστικό τμήμα να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο για να νικήσει τη Ferrari, την ιταλική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων που είχε κυριαρχήσει στους αγώνες. Η Ford αντιμετώπιζε προβλήματα με το σχέδιό της, έτσι στράφηκε στον Σέλμπι, εκείνος στον Μάιλς και η συνεργασία οδήγησε στη νίκη την πρώτη τους προσπάθεια στο Le Mans.

Δείτε εικόνες από το φιλμ

Exit mobile version