Αθήνα

°C

Σάββατο

31

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξενοδόχοι: Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις εκλογές τον Ιούλιο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδόχοι: Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τις εκλογές τον Ιούλιο

Ξενοδόχοι: «Ξαναζούμε την αβεβαιότητα του 2015»

Ξενοδόχοι: Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν ξενοδόχοι από όλη τη χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την 7η Ιουλίου, και όχι νωρίτερα όπως ήταν αναμενόμενο. Όπως περιγράφουν, νιώθουν σαν να ξαναζούν «την αβεβαιότητα του 2015», ενώ κάνουν λόγο για «πάγωμα» της αγοράς κυρίως από την πλευρά των Ελλήνων που σχεδίαζαν διακοπές τον Ιούλιο. «Ξαναζούμε την αβεβαιότητα με τις εκλογές του καλοκαιριού του 2015. Έχουμε προβλήματα με τις ακυρώσεις των κρατήσεων από Έλληνες και μεμονωμένους ξένους. Επιβράδυνση παρουσιάζει και ο ρυθμός των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι. Κάτι οι εκλογές, κάτι ότι είμαστε ακριβός προορισμός και δυστυχώς η χρονιά δεν θα δώσει καλά αποτελέσματα για τον κλάδο» δηλώνει στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, Δημήτρης Πολλάλης.

«Έχουν “παγώσει” οι κρατήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται από την ελληνική αγορά, από την οποία περιμέναμε να δουλέψουμε περισσότερο τον Ιούλιο.Υπάρχει συγκράτηση στις κρατήσεις από το εξωτερικό, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό» δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. «Η κατάσταση θυμίζει τις εκλογές το καλοκαίρι του 2015. Στην Κω οι ξενοδόχοι ανησυχούν για τον ρυθμό των κρατήσεων. Γενικά οι εκλογές μόνο αρνητικά και αναταράξεις φέρνουν όταν πραγματοποιούνται μεσούσης της τουριστικής περιόδου» τονίζει η πρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου.

Ξενοδόχοι: Αν και δεν υπάρχουν ακόμα ακυρώσεις, ανησυχούμε έντονα

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά ανησυχούμε για τον ρυθμό των κρατήσεων τον οποίο και παρακολουθούμε καθημερινά. Η συγκράτηση στις κρατήσεις από την ελληνική αγορά προβληματίζει και δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο. Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής από Έλληνες για τον Ιούλιο απωλέσθησαν.

Χάθηκαν λόγω εκλογών και όχι μόνο από αβεβαιότητα αλλά και από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν υποψήφιοι. Δαπάνησαν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους στις εκλογές που ήταν μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών» συμπληρώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας και αυτός στον ΕΤ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις