Τζιχαντιστής – Αθήνα: Συνελήφθη Ιρακινός, υπόδικος για “εγκλήματα πολέμου”

ΕΛΛΑΔΑ

Τζιχαντιστής – Αθήνα: Συνελήφθη Ιρακινός, υπόδικος για “εγκλήματα πολέμου”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τζιχαντιστής - Αθήνα: Η σύλληψή του έγινε πριν από 15 ημέρες, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Γερμανίας.

31.05.2019 | 12:42

Τζιχαντιστής – Αθήνα: Ένας 27χρονος Ιρακινός, ο οποίος φέρεται από ξένες υπηρεσίες ασφαλείας, ως μέλος του ισλαμικού κράτους, είχε καταφύγει στην Αθήνα, όπου συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Η σύλληψή του έγινε με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο έχουν εκδώσει και αποστείλει σε όλες τις Αστυνομίες της Ευρώπης και άλλων χωρών, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας, οι οποίες τον καταζητούσαν.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η σύλληψή του, προ δέκα πέντε ημερών, επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία με την απαραίτητη διευκρίνηση ότι δεν υπάρχει σε βάρος του καμία κατηγορία στη χώρα μας, όπου, όπως όλα δείχνουν, απλά διαβιούσε για να αποφύγει το διεθνοποιημένο ένταλμα σύλληψης.

Ο φερόμενος ως τζιχαντιστής από τις γερμανικές αρχές, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Αθήνα, από το κινητό του τηλέφωνο, με βάση τα στοιχεία που είχαν δώσει οι γερμανικές αρχές στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών κρατών.

Κρατείται στις φυλακές

Όπως προαναφέρθηκε, κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες για την έκδοσή του στην Γερμανία, όπου και θα δικαστεί.

Υπόδικος για εγκλήματα πολέμου

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης, που καλύπτουν δημοσιογραφικά τη σύλληψη του υπόπτου στην Αθήνα, αναφέρουν ότι ο Ιρακινός είναι υπόδικος στη Γερμανία για “εγκλήματα πολέμου”.

Η Γερμανίδα σύζυγος για τον θάνατο κοριτσιού

Προσθέτουν ακόμη ότι αυτό το χρονικό διάστημα δικάζεται και η Γερμανίδα σύζυγός του, με την κατηγορία ότι άφησε ένα 5χρονο κορίτσι Γεζίντι να πεθάνει από τη δίψα. Ο 27χρονος Ιρακινός κατηγορείται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την γερμανική Δικαιοσύνη ότι «αγόρασε» το κοριτσάκι Γεζίντι και τη μητέρα του, τις οποίες κρατούσαν μαζί με την γυναίκα του αιχμάλωτες, ενώ ζούσαν στη Μοσούλη του Ιράκ το 2015.

Γιατί η αναφορά σε Γεζίντι

Η αναφορά σε οικογένεια Γεζίντι, που φέρεται να υπέστη τη βαρβαρότητα από τον 27χρονο φερόμενο τζιχαντιστή, δεν είναι διόλου τυχαία.

Το 2017 ήρθε στο φως η τραγωδία της φυλής

Το 2017, την εποχή της παντοδυναμίας και των φρικαλεοτήτων, που συνόδευαν την επέκταση σε συνθήκες χάους του Κράτους των Ισλαμιστών, ήρθε στο φως η φρίκη που βίωνε ένας από τους πιο ειρηνικούς λαούς του πλανήτη, οι Γεζίντι.

Προσπαθούσαν να γλιτώσουν

Τότε προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τους τζιχαντιστές του Ιράκ, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να τους ξεκληρίσουν αν δεν αλλαξοπιστούσαν.

Σφαγές τουλάχιστον 500 Γεζίντι

Γυναίκες και παιδιά είχαν καταφύγει στα βουνά και έμεναν αποκλεισμένοι- χωρίς τρόφιμα και νερό- την ώρα που γίνονταν καταγγελίες για σφαγή τουλάχιστον 500 Γεζίντι από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές τους θεωρούν “προσκυνητές του διαβόλου”

Τους θεωρούν “προσκυνητές του διαβόλου” λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Οι Γεζίντι αριθμούν γύρω στους 700.000 παγκοσμίως αλλά οι 600.000 μένουν στα βόρεια του Ιράκ.

Η πίστη τους, μείγμα αρχαίων θρησκειών

Είναι πιστοί του θρησκευτικού συγκρητισμού, δηλαδή η πίστη τους είναι ένα μείγμα αρχαίων θρησκειών. Ιδρυτής της κοινότητας ήταν ένας σεΐχης του 11ου αιώνα, με ρίζες στην πρώτη μεγάλη ισλαμική πολιτική δυναστεία. Ο τάφος του βρίσκεται στην πόλη Λαλίς και είναι τόπος προσκυνήματος για τους Γεζίντι. Αν και έχουν σχέσεις με το Ισλάμ, η πίστη τους διαχωρίζεται αισθητά.

Η μετενσάρκωση και οι κάστες

Ακολουθούν προ-ισλαμικές και περσικές παραδόσεις, πιστεύουν σε μία μορφή μετενσάρκωσης και εφαρμόζουν ένα αυστηρό σύστημα με κάστες.

Πιστεύουν σε ένα Θεό που αντιπροσωπεύεται από αγγέλους

Συνηθίζουν να ανάβουν κεριά στις τελετές τους, ως σύμβολο του θριάμβου του φωτός έναντι του σκότους και πιστεύουν σε ένα Θεό που αντιπροσωπεύεται από επτά αγγέλους.

Exit mobile version