Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / FBI – Αγωγή: 16 Αμερικανίδες καταγγέλλουν την υπηρεσία για σεξισμό, παρενόχληση και κλίμα «ανδροπαρέας»
ΚΟΣΜΟΣ

FBI – Αγωγή: 16 Αμερικανίδες καταγγέλλουν την υπηρεσία για σεξισμό, παρενόχληση και κλίμα «ανδροπαρέας»

FBI - Αγωγή: Μιλούν για χυδαία συμπεριφορά, ανάρμοστα αστεία και αδικίες εις βάρος τους από τους εκπαιδευτές

FBI – Αγωγή: Αγωγή κατά του FBI κατέθεσαν εχθές 16 γυναίκες, πρώην εκπαιδευόμενες της υπηρεσίας,  σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Στην αγωγή τους, οι καταγγέλλουσες κατηγορούν το FBI για σεξισμό, διακρίσεις με βάση το φύλο και εκπαιδευτικές πρακτικές που διέπονται από ένα πνεύμα «ανδροπαρέας». Όπως αναφέρουν οι πρώην εκπαιδευόμενες, οι άνδρες εκπαιδευτές τις εξέθεσαν σε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον με κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και ανάρμοστα αστεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, επτά από τις ενάγουσες εξακολουθούν να εργάζονται στο FBI και έτσι δεν χρησιμοποίησαν το πλήρες όνομά τους στην αγωγή, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Μερικά από τα παραδείγματα σεξισμού, διακρίσεων και ανάρμοστης συμπεριφοράς είναι τα εξής: Σύμφωνα με την αγωγή, οι κατά κύριο λόγο άνδρες εκπαιδευτές του FBI τιμωρούσαν ή έδιωχναν τις εκπαιδευόμενες σε πολύ μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με τους εκπαιδευόμενους. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, υπήρχε σεξουαλική παρενόχληση, ενώ πολλές φορές οι γυναίκες αυτές γίνονταν στόχοι χυδαίων αστείων και φαρσών. Μεταξύ άλλων, η αγωγή ζητεί να επανεξετάσει η Υπηρεσία την διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων, να καταβάλει 300.000 δολάρια σε καθεμία από τις ενάγουσες ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη και να προσλάβει περισσότερες εκπαιδεύτριες!

“Ο πραγματικός σκοπός της αγωγής είναι να αλλάξει η κουλτούρα του FBI”, είπε ο δικηγόρος των γυναικών Ντέιβιντ Σάφερ σύμφωνα με την Times.

Το FBI αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς την εφημερίδα ότι “υπηρετεί με αφοσίωση την δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι υπάλληλοί μας θα αξιολογούνται και θα απολαμβάνουν τον σεβασμό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις