Τηλεφωνήματα – απάτη: Ηλικιωμένος πέθανε από εγκεφαλικό, γυναίκα πέταξε χιλιάδες ευρώ από το μπαλκόνι

ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνήματα – απάτη: Ηλικιωμένος πέθανε από εγκεφαλικό, γυναίκα πέταξε χιλιάδες ευρώ από το μπαλκόνι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Τηλεφωνήματα - απάτη: Δραματική κατάληξη είχε μία από τις πολλές περιπτώσεις με θύματα των τηλεφωνημάτων του τρόμου.

30.05.2019 | 15:17

Τηλεφωνήματα – απάτη: Μέχρι τώρα, με τα τηλεφωνήματα του τρόμου, προκαλούσαν ισχυρά σοκ και αφάνιζαν οικονομικά τα θύματά τους, που έσπευδαν μέσα στον πανικό τους να δώσουν μεγάλα ποσά στους εμπνευστές της απάτης με τα δήθεν τροχαία που προκάλεσαν συγγενείς τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά τα πράγματα πήραν δραματική διάσταση, καθώς ένας ηλικιωμένος στο Βόλο,φέρεται να υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και να άφησε την τελευταία του πνοή, όταν άκουσε από τη σύζυγό του ότι κάποιοι από τους δράστες της συγκεκριμένης απάτης, της απέσπασαν 5.500 ευρώ! Πιθανότατα, προϋπήρχαν κάποια προβλήματα υγείας, αλλά η αποκάλυψη ότι χάθηκαν οι οικονομίες μιας ζωής σε ένα τηλεφώνημα θεωρείται ότι ήταν η “σκανδάλη” που πυροδότησε τον θάνατο του άτυχου ηλικιωμένου.

Συνήθως Βούλγαροι

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέλη μιας από τις συμμορίες που συνήθως αποτελούνται από Βούλγαρους, τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη, όπως και σε δεκάδες άλλους Βολιώτες με βάση τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Μεγάλο ποσό για “λάδωμα”

Της είπαν τότε ότι η κόρη της, που όντως εκείνη τη στιγμή έλειπε, είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα και ότι δήθεν για να μην πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα κι εκείνη στη… φυλακή, έπρεπε να δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για το “λάδωμα”.

Μια γυναίκα παρίστανε την… αλλόφρονα κόρη της

Ο πανικός της ηλικιωμένης αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, όταν άκουσε στο τηλέφωνό της μια κοπέλα να κλαίει και να οδύρεται και να φωνάζει τάχα από το γραφείο όπου την κρατούσαν να δώσει τα χρήματα στους… αστυνομικούς!

Συγκέντρωσε και παρέδωσε 5.500 ευρώ

Συγκέντρωσε 5.500 ευρώ και υπακούοντας στους δράστες, πήγε σε κεντρικό σημείο του Βόλου όπου άφησε τη σακούλα με τα χρήματα. ΄Όταν απομακρύνθηκε και οι απατεώνες σιγουρεύτηκαν ότι δεν την ακολουθούσαν αστυνομικοί, πλησίαζαν την πήραν και εξαφανίστηκαν.

Για να “βγάλει το κορίτσι από τη φυλακή”

Το δραματικό σκέλος ακολούθησε όταν επιστρέφοντας στο σπίτι, είδε τον σύζυγό της και του αποκάλυψε ότι είχε δώσει τα χρήματα “να βγάλει την κόρη τους από τη φυλακή”.

Ένιωσε αδιαθεσία

Ο άνθρωπος ένοιωσε αδιαθεσία, υπέστη εγκεφαλικό και λίγο μετά άφηνε την τελευταία του πνοή. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου έχουν ξεκινήσει έρευνα για τη σοβαρή υπόθεση καθώς όλα δείχνουν ότι αυτόν τον καιρό συμμορία έχει απλώσει τα δίχτυα της στους κατοίκους του Βόλου.

Δέχθηκε, είπε, τηλεφώνημα από την κόρη της

Δύο ημέρες μετά την τραγική κατάληξη, μια άλλη ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από την δήθεν κόρη της, η οποία κλαίγοντας για να μην γίνεται και αντιληπτή η χροιά της φωνής της, τη έλεγε τάχα ότι είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα παιδί.

Έριξε τη σακούλα από το μπαλκόνι

Της είπαν να ρίξει τα χρήματα, μέσα σε σακούλα, από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ένα κόλπο που εφαρμόζουν κάποιες σπείρες για να μην έρχονται κοντά με τα θύματα. Το ποσό ήταν μεταξύ 2,5  και τριών χιλιάδων ευρώ.

Exit mobile version