Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Πακιστανών: Απήγαγε και φυλάκιζε ομοεθνείς για λύτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Πακιστανών: Απήγαγε και φυλάκιζε ομοεθνείς για λύτρα

Συμμορία Πακιστανών: Στην έφοδο της Αστυνομίας βρέθηκε κι άλλος Πακιστανός, ο οποίος απελευθερώθηκε.

Συμμορία Πακιστανών: Συμμορία Πακιστανών με το πρόσχημα ότι θα βοηθούσε συμπατριώτες της που εισέρχονταν παράτυπα στη χώρα, θύματα των διακινητών, τους άρπαζε και τους “φυλάκιζε” σε αποθήκη στην Κομοτηνή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Από εκεί και μετά ξεκινούσαν στεγνούς εκβιασμούς στους συγγενείς των απαχθέντων, να καταβάλουν “λύτρα” για να τους απελευθερώσουν. Συνήθως, δεν ικανοποιούνταν με τις πρώτες καταβολές και συνέχιζαν τους εκβιασμούς ζητώντας κι άλλα χρήματα.

Πήγαν να πάρουν τα λύτρα αλλά βρέθηκαν με χειροπέδες

Σε μια τέτοια προσπάθειά τους να αποσπάσουν κι άλλα μετρητά από συγγενείς απαχθέντος συμπατριώτη τους, συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας τέσσερις Πακιστανοί, ηλικίας 22, 30, 23 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή και εκβίαση.

Δεν ήταν ο μόνος όμηρος στα χέρια τους

Η λύτρωση για τον απαχθέντα, που δεν ήταν ο μόνος… όμηρος των συμπατριωτών τους, καθώς βρέθηκε κι άλλος στην ίδια αποθήκη, ήρθε όταν συγγενής του ενημέρωσε την Αστυνομία Θεσσαλονίκης ότι 20χρονος έχει απαχθεί από ομοεθνείς του και κρατείται στην περιοχή της Κομοτηνής.

Η καταγγελία συγγενή του

Σύμφωνα με την καταγγελία του, συγγενείς του αλλοδαπού, είχαν ήδη καταβάλει χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, όμως οι δράστες απαιτούσαν την καταβολή επιπλέον χρημάτων.

Το ραντεβού που κατέληξε σε συλλήψεις

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, σε προσυμφωνημένο ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εμφανίστηκαν ο 22χρονος και ο 30χρονος, προκειμένου να παραλάβουν το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθησαν.

Λίγο πριν μπουν σε λεωφορείο

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής εντόπισαν και συνέλαβαν στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής, τους δύο 23χρονους, οι οποίοι θα μετέφεραν τον 20χρονο στη Θεσσαλονίκη.

Έρευνα και για τον δεύτερο αρπαγέντα

Στο πλαίσιο της έρευνας, λέει η Αστυνομία, εντοπίσθηκε και δεύτερος αλλοδαπός, ο οποίος είχε απαχθεί και η έρευνα συνεχίζεται και ως προς αυτή την υπόθεση αλλά πιθανόν και άλλες αρπαγές που έχουν διαπραχθεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις