Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

25

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρεπό αστυνομικών: Τελεσίγραφο της Ένωσης Θεσσαλονίκης – Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη
ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπό αστυνομικών: Τελεσίγραφο της Ένωσης Θεσσαλονίκης – Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Ρεπό αστυνομικών: Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της.

Ρεπό αστυνομικών: Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για υπηρεσιακό αδιέξοδο στα αστυνομικά τμήματα. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της και έδωσε τελεσίγραφο ότι αν δεν δοθούν ουσιαστικές λύσεις εντός 15 ημερών, τότε θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Το ΔΣ της Ένωσης συνεδρίασε με αφορμή τον εξωπραγματικό αριθμό των 3.000 οφειλόμενων ρεπό στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι παριστάμενοι συνάδελφοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την υπηρεσιακή πραγματικότητα των Αστυνομικών Τμημάτων και εξέφρασαν την απόγνωσή τους. Όπως αναφέρθηκε, οι καθημερινές απαιτήσεις των μέτρων τάξης ξεπερνούν την υπάρχουσα δύναμη των ΑΤ, με αποτέλεσμα να τα καθηλώνουν και να μετατρέπουν την έκδοση υπηρεσίας σε άλυτο γρίφο. Αν σε όλα αυτά προστεθεί η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, η οποία θα επιβάλλει την χορήγηση των καλοκαιρινών αδειών σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, είναι εύλογο ότι το πρόβλημα σε λίγες ημέρες θα γιγαντωθεί», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία οι αστυνομικοί κατηγορούν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία ουσιαστική ενέργεια.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης απαιτεί:

Την άμεση διακοπή όλων των αποσπάσεων που δεν πραγματοποιήθηκαν βάσει υπηρεσιακών κριτηρίων και την ανακατανομή προσωπικού της ΓΑΔΘ
Την άμεση απεμπλοκή δυνάμεων από τη φύλαξη ευπαθών στόχων που δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας
Την αξιοποίηση όλων των υπόχρεων σε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις