Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μιγκέλ Καρντόσο: Να χτίσουμε μια δυνατή ΑΕΚ που θα κάνει τον κόσμο της περήφανο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μιγκέλ Καρντόσο: Να χτίσουμε μια δυνατή ΑΕΚ που θα κάνει τον κόσμο της περήφανο

Μιγκέλ Καρντόσο: Ο νέος τεχνικός της ομάδας στην επίσημη παρουσίασή του υποσχέθηκε σκληρή δουλειά και απέφυγε τα μεγάλα λόγια

Μιγκέλ Καρντόσο: Αποφεύγοντας τα μεγάλα λόγια και κρατώντας χαμηλό προφίλ, ο Μιγκέλ Καρντόσο στην παρουσίαση του ως νέος προπονητής της ΑΕΚ το απόγευμα της Πέμπτης υποσχέθηκε τρία πράγματα: σκληρή δουλειά, σεβασμό και πειθαρχία. Ο Πορτογάλος έχει ανακοινωθεί ως αντικαταστάτης του Μανόλο Χιμένεθ και η παρουσίαση του έλαβε χώρα στα γραφεία της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Εκεί αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο επιτυχίας που έχει στη νέα πρόκληση της καριέρας του. Ο Καρντόσο εμφανίστηκε αρκετά διαβασμένος για την ΑΕΚ και τόνισε πως η ομάδα θα παίζει το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στο DNA της και που αρέσει στον κόσμο να βλέπει.

Καλωσορίζοντας τον Μιγκέλ Καρντόσο, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος, σημείωσε ότι «ευελπιστεί να είναι ο άνθρωπος που μαζί του θα μπούμε στο νέο γήπεδο». «Θα επιδιώξουμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας σε πολλά επίπεδα και θεωρώ ότι είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό. Θεωρώ ότι είναι ο καταλληλότερος για να δώσει το στίγμα του και να περάσουμε σε μια άλλη εποχή» ανέφερε ο Λύμπε, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να ευχαριστήσει τον απερχόμενο Μανόλο Χιμένεθ. «Θα μου επιτρέψετε, επειδή μου δίνετε αυτή η ευκαιρία, να ευχαριστήσω και δημοσία έναν άνθρωπο που μαζί του έζησα καλές στιγμές και ως παίκτης και ως τεχνικός διευθυντής. Αυτός είναι ο Μανόλο Χιμένεθ, Μανόλο σε ευχαριστώ», είπε συγκινημένος. Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις δηλώσεις του Μιγκέλ Καρντόσο.

Για τους λόγους που ήρθε στην ΑΕΚ

«Ο βασικός λόγος για τον οποίο δέχτηκα να έρθω στην ΑΕΚ είναι η ξεκάθαρη προοπτική που έχουμε μαζί με τη διοίκηση να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό πρότζεκτ και να βοηθήσω το κλαμπ να κάνει το επόμενο βήμα που φυσικά είναι η είσοδος στο νέο γήπεδο, σε νέες εγκαταστάσεις, οι νέες δυνατότητες που θα ακολουθήσουν. Γιατί πάντα οι νέες συνθήκες, παρόλο τις καλές συνθήκες που ήδη υπάρχουν , φέρνουν νέες δυνατότητες, εξελίσσεται ένα κλαμπ.

Δεν κερδίσαμε το EURO στην Πορτογαλία, χάσαμε τον τελικό, αλλά ανανεώσαμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Καλύτερες καταστάσεις, καλύτεροι τρόποι λειτουργίας και αυτό είναι κάτι που για έναν προπονητή είναι καλό.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές πως μπορούμε να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα. Και αυτοί είναι οι στόχοι που έχουμε ξεκάθαρα. Να εξελίξουμε τους ποδοσφαιριστές, να έχουμε ξεκάθαρη ιδέα του τρόπου παιχνιδιού μας, σεβόμενη την ταυτότητα του κλαμπ, διατηρώντας υψηλές αξίες στα αποδυτήρια και να μας επιτρέπει να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με την πεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η βάση ώστε μια ομάδα να είναι ικανή να φτιάξει κάποια πράγματα. Αν φτιάξουμε αυτή τη φιλοσοφία είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα καταφέρουμε αυτό που θέλουμε.»

Το μήνυμά του στον κόσμο της ΑΕΚ

Τέλος θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο μας. Ήμουν νέος και θυμάμαι να έχω εικόνες από το ελληνικό ποδόσφαιρο και εξελίχθηκα ως προπονητής βλέποντας πόσο παθιασμένος ζει ο κόσμος το ελληνικό ποδόσφαιρο και σκεφτόμουν ότι κάποια μέρα θα ήθελα να ζήσω αυτό το συναίσθημα. Οπότε η πρώτη λέξη στον κόσμο μας είναι:’Κάντε μας να ζήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα”, υποστηρίξτε μας, ζήστε με πάθος το παιχνίδι.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα όταν με πήρε ο κ. Λυμπερόπουλος ήταν να γκουγκλάρω την ΑΕΚ και να δω φωτογραφίες και να δω τον κόσμο στο γήπεδο. Και βρήκα μια φωτογραφία που τη χρησιμοποίησα στα socia media μου. Το δεύτερο πράγμα που έκανα ήταν να μάθω την ιστορία του κλαμπ και τα ένωσα και τα δυο. Οπότε ξέρω καλά τι σημαίνει η έκφραση αναγεννημένη από τις στάχτες και ότι ο προορισμός είναι η δόξα.

Είναι φανταστικό να έρχεσαι σε ένα κλαμπ με τέτοια ιστορία όπου μετά από τόσα χρόνια οι φίλαθλοι είναι εκεί και το εκδηλώνουν καθημερινά. Οπότε η λέξη “ένωση” είναι ξεκάθαρα μια υψηλή και δυνατή αξία για το κλαμπ. Και θα είναι σημαντική και για εμάς και για τον κόσμο και το κλαμπ. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να δημιουργήσω μια καλή ομάδα αλλά το πνεύμα ένωσης θα πρέπει να είναι καθημερινό. Ευχαριστώ (σ.σ. στα ελληνικά)».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις