Γιώργος Πατούλης: «Η ώρα της μεγάλης ανατροπής έχει φτάσει»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πατούλης: «Η ώρα της μεγάλης ανατροπής έχει φτάσει»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Οι συμπολίτες μας απαιτούν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, μέσα από συνεργασίες και συναινετικές διαδικασίες, που θα υπερβαίνουν κόμματα, παρατάξεις και ανούσιες διαχωριστικές γραμμές»

29.05.2019 | 18:30

«Θέλουμε να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν ακόμη και σήμερα να ορθώσουν ανάμεσα μας οι πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού και της υποκρισίας. Να ενώσουμε ξανά όλους τους πολίτες της Αττικής, πάνω από κόμματα και παρατάξεις», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Alpha freepress ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και νικητής του α΄ γύρου των εκλογών κ. Γιώργος Πατούλης. Παράλληλα, τονίζει ότι την ερχόμενη Κυριακή ζητά από τους πολίτες την τελική ώθηση, προκειμένου να τεθεί «ένα οριστικό τέλος στην παρατεταμένη παρακμή που βίωσε η Αττική».

 Πώς αποτιμάτε το αποτέλεσμα των εκλογών;

«Την περασμένη Κυριακή έγινε το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τη Νέα Αρχή στην Αττική. Πετύχαμε μια καθαρή νίκη, που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για την επαναληπτική διαδικασία της Κυριακής, στις 2 Ιουνίου. Οι πολίτες της Αττικής μας εμπιστεύθηκαν για να δώσουμε λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα και παθογένειες δεκαετιών και να βάλουμε τέλος στην πενταετία απραξίας, παρακμής και αλαζονείας, που βιώσαμε όλοι. Οι συμπολίτες μας δε θέλουν άλλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και ευχολόγια. Απαιτούν σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, μέσα από συνεργασίες και συναινετικές διαδικασίες, που θα υπερβαίνουν κόμματα, παρατάξεις και “ανούσιες” διαχωριστικές γραμμές».

Ποιο είναι το διακύβευμα για την ερχόμενη Κυριακή;

«Να κάνουμε μια Νέα Αρχή για την Αττική σε όλα τα επίπεδα. Να δώσουμε με πράξεις, κι όχι με λόγια, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας, σε ζητήματα όπως: η διαχείριση των απορριμμάτων, η πολιτική προστασία, η ασφάλεια, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας, η τοπική ανάπτυξη και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης, η προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε τις διαχωριστικές γραμμές που επιχειρούν ακόμη και σήμερα να ορθώσουν ανάμεσα μας οι πολιτικοί εκφραστές του λαϊκισμού και της υποκρισίας. Να ενώσουμε ξανά, όλους τους πολίτες της Αττικής, πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε σε όσους δεν σας ψήφισαν;

«Όσοι δε μας εμπιστεύθηκαν στον πρώτο γύρο, θέτοντας άλλες προτεραιότητες, μπορούν πλέον να δουν στην πράξη τι είναι αυτό που μας ενώνει για να κάνουμε μια Νέα Αρχή στην Αττική. Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε με συνεργασίες, υπερβάσεις, αλλά και με εμπειρία και σχέδιο λύσεις για τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι η ώρα της μεγάλης ανατροπής έχει φτάσει.

Την Κυριακή ζητάμε από όλους τους πολίτες, είτε μας ψήφισαν είτε όχι στον πρώτο γύρο των εκλογών, να μας δώσουν την τελική ώθηση, για να διεκδικήσουμε για αυτούς ότι τους στέρησαν οι προηγούμενες Διοικήσεις. Να θέσουμε ένα οριστικό τέλος στην παρατεταμένη παρακμή που βίωσε η Αττική. Να κοιτάξουμε μπροστά και να δούμε το μέλλον όπως μας αξίζει. Με ενότητα, σύγχρονη αντίληψη των πραγμάτων, δημιουργική λογική. Στις 2 Ιουνίου βάζουμε φραγμό στον λαϊκισμό και στους εκφραστές του χθες. Μαζί με τους πολίτες κερδίζουμε την τελική μάχη, σχεδιάζοντας υπεύθυνα το μέλλον μας».

Πώς σχολιάζετε τη δήλωση της κας Δούρου με αφορμή τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής των εκλογών;

«Η κα Δούρου έχει επιλέξει τον δρόμο της διχαστικής πόλωσης. Επενδύει σε μια μονολιθική λογική, που κατά τη γνώμη μου δεν συνεισφέρει θετικά στον δημόσιο διάλογο. Εμείς δε θα την ακολουθήσουμε. Η κοινωνία είναι αυτή που κρίνει και αποφασίζει για όλους μας. Εμείς αφουγκραζόμαστε τους πολίτες, παίρνουμε τα μηνύματα που μας στέλνουν και επιδιώκουμε να χτίσουμε μια ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία με όλους. Στη Νέα Αρχή για την Αττική θέτουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Μας ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα στην Περιφέρεια Αττικής να πάμε όλοι μαζί. Να διαμορφώσουμε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων και πρωτοβουλιών που θα έχουν στο επίκεντρο τον ίδιο τον Άνθρωπο, τα κοινά μας προβλήματα, διεκδικώντας άμεσες λύσεις, που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητάς μας».

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας από 1η Σεπτεμβρίου, εφόσον εκλεγείτε Περιφερειάρχης Αττικής;

«Την Κυριακή, εφόσον κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, θα βάλουμε ισχυρά θεμέλια για να κάνουμε επιτέλους μια Νέα Αρχή στην Αττική. Δεν υπόσχομαι περισσότερα από όσα έχω τη δύναμη να υλοποιήσω, αλλά θα διεκδικήσω όσα μπορώ, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Στην πράξη, όπως έκανα πάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύομαι να δουλέψω πάνω σε τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

Πρώτον, αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό σημαίνει υιοθέτηση ενός σύγχρονου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων. Δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, για να αισθάνονται οι πολίτες της Αττικής ασφάλεια για τη ζωή και τις περιουσίες τους. Έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στους 66 Δήμους της Αττικής, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Δήμων, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές. Αναβάθμιση του πράσινου χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Δεύτερον, συνεργασίες και συνέργειες με το Κεντρικό Κράτος, αλλά και την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, για την εκτέλεση έργων και την προσέλκυση επενδύσεων σε καινοτόμους τομείς και πεδία, όπου η Αττική έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, προκειμένου να τονώσουμε την τοπική ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Τρίτον, ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου της Περιφέρειας με συγκροτημένες και συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Από την περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, ως την ανάληψη νέων ρόλων σε τομείς όπως η πρόληψη της υγείας».

Exit mobile version