Ευρωεκλογές 2019: Σεξιστικό σχόλιο από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Καϊλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Σεξιστικό σχόλιο από στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ για Καϊλή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρωεκλογές 2019: Η Εύα Καϊλή, που εκτός από πάρα πολύ όμορφη έχει και σπουδαίο βιογραφικό αλλά και δράσεις, εξελέγη στην Ευρωβουλή δεύτερη.

29.05.2019 | 13:29

Ευρωεκλογές 2019: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της «Αυγής», Δημήτρη Χρήστου, ότι η Εύα Καϊλή εξελέγη στην Ευρωβουλή «επειδή είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα». Ο Δημήτρης Χρήστου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με θέμα, φυσικά, τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην ήττα στις ευρωεκλογές.

Όταν η συζήτηση έφθασε στην επιτυχία της Έλενας Κουντουρά και στο πώς εξηγούνται οι δεκάδες χιλιάδες σταυροί που πήρε, αν και προέρχεται από διαφορετικό κόμμα και δεν έχει δηλώσει ποτέ αριστερή, ο Δημήτρης Χρήστου προτίμησε να μην το σχολιάσει και έδωσε μια εξήγηση που προφανώς θεωρεί ότι αφορά όλες τις γυναίκες υποψηφίους.

«Ε, εντάξει τώρα, και η κυρία Καϊλή βγήκε ευρωβουλευτής επειδή είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα», είπε στους συνομιλητές του ο σύμβουλος έκδοσης της «Αυγής». Και όταν άρχισαν οι αντιδράσεις για τη σεξιστική ανάλυση, για μια ερμηνεία που δεν θα έδινε ποτέ για έναν άνδρα υποψήφιο, ο κ. Χρήστου άρχισε τις ερωτήσεις.

«Έχει μία ομορφιά, δεν έχει; Δεν είναι όμορφη;», ρωτούσε τους άλλους καλεσμένους στο πάνελ, που αντέδρασαν στην άποψή του, μιας και η… ωραία Εύα έχει αποδείξει πως είναι απόλυτα καλλιεργημένη, με πλούσιο βιογραφικό και σπουδαίες δράσεις. «Ποιο ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό δηλαδή;», επέμενε ο κ. Χρήστου. Και χωρίς να πτοείται από τις αντιδράσεις κορύφωσε την ανάλυση του. «Πριν πάει στις Βρυξέλλες γιατί ψηφιζόταν;».

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σεξιστική ανάλυση του κ. Χρήστου, ούτε από την επιτροπή ισότητας της Κουμουνδούρου. Αντίθετα, η Εύα Καϊλή σχολίασε την επίθεση σημειώνοντας ότι είναι μία ακόμα φθηνή προσωπική επίθεση εναντίον της από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» Δημήτρης Χρήστου είχε προκαλέσει σάλο αναφορικά με την επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της επιχείρησης της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα την περασμένη χρονιά. «Δεν είναι απλά η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, είναι μια επιχειρηματίας, και κυρίως αυτό που ενόχλησε την κοινωνία, αν την ενόχλησε, που φαντάζομαι προκάλεσε αυτή την αντίδραση με τα γκαζάκια, που δεν ήταν σε κάποιο κατάστημα αλλά στα γραφεία της εταιρείας, που σημαίνει ότι δεν πάνε πελάτες εκεί για να πει κανείς ότι τρομοκρατούνται, είναι πως έχει δυο οφσόρ εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, αυτό σε περιόδους κρίσης…», ανέφερε. «Αν ήταν μια απλή γυναίκα σε μια πετυχημένη επιχείρηση δε θα υπήρχε πρόβλημα», είπε επίσης ο κ. Χρήστου και μίλησε για «ηθικό ζήτημα» και για «γυναίκα του Καίσαρα».

Δείτε το βίντεο:

Exit mobile version