Ευρωεκλογές 2019: “Μάχη” Ζαγοράκη – Αμυρά για την 8η έδρα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: “Μάχη” Ζαγοράκη – Αμυρά για την 8η έδρα της ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρωεκλογές 2019: Σε ντέρμπι μέχρι το τελευταίο λεπτό εξελίσσεται η διεκδίκηση της όγδοης θέσης στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί στην ευρωβουλή.

29.05.2019 | 09:53

Ευρωεκλογές 2019: Το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη έχασε την έδρα του στις ευρωεκλογές, αφού έπεσε κάτω από το 3%, και έτσι αυτή αποδόθηκε στη ΝΔ η οποία θα έχει πλέον οκτώ βουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο. Ωστόσο, μετά το τέλος του θρίλερ με την έδρα του ΜέΡα25, ένα νέο θρίλερ ξέσπασε σχετικά με το ποιος θα είναι ο όγδοος ευρωβουλευτής της ΝΔ που θα εκλεγεί. Αρχικά, όλα έδειχναν πως αυτός θα ήταν ο Γιώργος Αμυράς, ωστόσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αμέσως επόμενος σε ψήφους, κατάφερε να επανέλθει και πλέον γίνεται ένα μεγάλο «ντέρμπι» για την 8η θέση της ΝΔ στην ευρωβουλή.

Οι δύο υποψήφιοι με τη ΝΔ λοιπόν δίνουν μάχη σώμα με σώμα, με τον Θοδωρή Ζαγοράκη να έχει μέχρι στιγμής 115.062 ψήφους και τον Γιώργο Αμυρά 114.543, με την ενσωμάτωση του 99,29% των εκλογικών τμημάτων και το 61,81% των ψήφων. Η καταμέτρηση ωστόσο συνεχίζεται και το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί εκ νέου.

Από πλευράς ΝΔ έχουν εκλεχθεί στις ευρωεκλογές:

Στέλιος Κυμπουρόπουλος
Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ελίζα Βόζεμπεργκ
Μαρία Σπυράκη
Μανώλης Κεφαλογιάννης
Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Γιώργος Κύρτσος
+ (Ζαγοράκης ή Αμυράς)

Exit mobile version