Ευρωεκλογές 2019: Τέλος από τη ΝΔ ο Στεφανίδης, μετά την ανάρτηση για την Κούνεβα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Τέλος από τη ΝΔ ο Στεφανίδης, μετά την ανάρτηση για την Κούνεβα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρωεκλογές 2019: Ένα τραγικό σχόλιο έκανε στέλεχος τη ΝΔ στα Social Media για την απερχόμενη ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

28.05.2019 | 16:37

Ευρωεκλογές 2019: Την έξοδο από τη Νέα Δημοκρατία είδε ο συντονιστής ετεροδημοτών του κόμματος Κώστας Στεφανίδης, μετά την απαράδεκτη και προσβλητική για την απερχόμενη ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, με εντολη του Κυριάκου Μητσοτάκη ο συντονιστής ετεροδημοτών Κώστας Στεφανίδης διεγράφη από τη ΝΔ, αφού «ανάλογες εκφράσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην παράταξή μας»

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Στεφανίδης, με ανάρτησή του  είχε αναφερθεί προσβλητικά για την κυρία Κούνεβα, αφού σε ανάρτησή του στο facebook «αναρωτιόταν» αν τώρα που δεν εξελέγη ευρωβουλευτής θα επιστρέψει στην εργασία της ως καθαρίστρια, αφού ο ίδιος ψάχνει «γυναίκα για γενική και δεν έχει βρει».

Η ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα, έγινε γνωστή λόγο της επίθεσης που δέχθηκε από βιτριόλι. Το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού. Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές για τη ζωή της.

Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιας της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Exit mobile version