Ευρωεκλογές 2019: Καρφιά Κοτζιά – “Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να φταίει ο λαός”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Καρφιά Κοτζιά – “Δεν μπορεί να χάνεις με 9,5% και να φταίει ο λαός”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ευρωεκλογές 2019: Βέλη κατά υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με αλαζονεία αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα εξακόντισε ο Νίκος Κοτζιάς.

28.05.2019 | 05:48

Ευρωεκλογές 2019: Καρφιά κατά στελεχών της κυβέρνησης “πέταξε” ο Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές, τόσο για τις λανθασμένες εκτιμήσεις τους πριν από τις εκλογές, όσο και για τη διαχείριση του αποτελέσματος. «Ένα κομμάτι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλαζονική συμπεριφορά. Θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα πολύ καλά. Πρέπει να συνέλθουν. Αν δεν συνέλθουν, να πάρει μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι χαρισματικός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA. «Μπορεί να χάνεις με 9,5% και να μην φταίει κανένας; Και να φταίει μόνο ο λαός που δεν κατάλαβες; Δεν είναι τρόπος συμπεριφοράς αυτός απέναντι στον κόσμο», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών άσκησε σφοδρή κριτική και σε υπουργούς, κατηγορώντας τους για λανθασμένες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. «Κάποιοι υπουργοί, όπως αυτοί που έπεισαν τον Αλέξη ότι είναι κοντά στο αποτέλεσμα της Κυριακής, και έκανε δήλωση ότι είναι δημοψήφισμα οι εκλογές, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί από μόνοι τους. Δεν υπάρχει κανείς που να έκανε φάουλ σε αυτή την ιστορία; Λέγανε ότι χάναμε με 1-2%. Δεν δείχνει σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης. Αν δεν τα καταλάβουν αυτά, θα έχουμε ξανά πρόβλημα», υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.

Κοτζιάς: Έπρεπε να γίνει πιο νωρίς η στροφή στην κεντροαριστερά

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς σχολίασε ότι έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς και συντεταγμένα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά. Την ίδια ώρα, στηλίτευσε την υπουργοποίηση πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Δεν έπρεπε να γίνει το άνοιγμα με μια δέσμευση ότι πολλοί που θα έρχονταν θα έπρεπε να γίνουν και μέλη της κυβέρνησης. Δεν είναι καλή εικόνα για τον κόσμο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υπάρχουν άλλες δυνάμεις όπως είναι το ΠΡΑΤΤΩ που συμπορευόμαστε 9 χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν τρομερή πειθαρχία και νομιμοφροσύνη απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να μην στενοχωρηθούν κάποιοι, αίφνης γίνανε τα αποπαίδια», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να «ανοίξει το παιχνίδι». «Να κάνει συμμαχίες, κανονικές, όχι να τσιμπολογάμε από δω κι από εκεί, με σεβασμό απέναντι σε όλους εμάς, ακούγοντας και τη γνώμη μας και να προχωρήσει σε ένα μέτωπο που να κερδίσει τη μάχη σε ένα μήνα και να μην βρεθεί πίσω», συμπλήρωσε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση. «Από τη στιγμή που τελειώσαμε με τα μνημόνια, έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση την αριστερή στροφή, και όχι να περιμένουμε πότε πολεμοχαρώς θα μας εγκαταλείψουν όσοι πριν μας είχαν λαβώσει», συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

Exit mobile version