Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας έχασε αλλά κέρδισε η οικονομία – “Μαχαιριά” από το Reuters
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας έχασε αλλά κέρδισε η οικονομία – “Μαχαιριά” από το Reuters

Εκλογές 2019: H ήττα του Αλέξη Τσίπρα έχει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

Εκλογές 2019: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έμενε περισσότερο καιρό στην εξουσία, μπορεί το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών να μην ήταν πολύ διαφορετικό, αλλά θα αύξανε τον κίνδυνο να γίνουν περισσότερες λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, γράφει οικονομική συντάκτρια στο Reuters.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ερχόταν πίσω από την φιλοεπιχειρηματική ΝΔ στις δημοσκοπήσεις για αρκετό καιρό, παρουσίασε το τελευταίο διάστημα μία σειρά μέτρων για να προσελκύσει ψηφοφόρους. Στα μέσα Μαΐου, η Βουλή ενέκρινε την καταβολή της 13ης σύνταξης για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, καθώς και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές για το ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένει πως η Ελλάδα, η οποία χρειάστηκε τρία προγράμματα διάσωσης μεταξύ 2010 και 2015, για να αποφύγει τη χρεοκοπία, θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Το Reuters επισημαίνει επίσης, ότι, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να επιτύχει φέτος τον στόχο της, οι παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα συνοδεύονται από υπαναχωρήσεις σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων».

«Wiener Zeitung» για εκλογές στην Ελλάδα: Το τριπλό Βατερλώ του Τσίπρα

Για τριπλό Βατερλώ του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα «Wiener Zeitung» σχολιάζοντας το απογοητευτικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες που στήθηκαν την 26η Μαίου για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

«Οι ψηφοφόροι αντέδρασαν με τη ψήφο τους στη σκληρή λιτότητα, που έπληξε κυρίως την μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε ως αντίπαλος των ολιγαρχών, τους αντιμετώπισε με το γάντι όταν ήταν να τους φορολογήσει. Εκτός αυτού η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι βαθιά δυσαρεστημένη από την Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον ο νεποτισμός στην κυβέρνηση, οι ενδείξεις για διαφθορά και οι προσπάθειες χειραγώγησης της δικαιοσύνης και των μέσων ενημέρωσης ζημίωσαν την εικόνα του Αλέξη Τσίπρα που αρέσκονταν να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μιας νέας, άφθαρτης γενιάς πολιτικών», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα. «Το σοκ ήταν βαθύ μετά την πανωλεθρία».

Εξαφανίστηκε το διάπλατο χαμόγελο του Τσίπρα, «σήμα κατατεθέν» του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις πέντε λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, έκανε την εμφάνισή του ο Αλέξης Τσίπρας …Ήταν κάτι σαν την πολιτική του αποχώρηση…«Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα …δεν μπορώ να το αγνοήσω», δήλωσε και ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές.

Η αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι «ο Τσίπρας ούτε καν συνεχάρη τον λαμπρό νικητή των εκλογών, ηγέτη της ΝΔ». «Την Κυριακή», γράφει η «Wiener Zeitung», πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα τρεις εκλογές: οι ευρωεκλογές, οι περιφερειακές και οι δημοτικές..Ήταν όλες «ένα Βατερλώ για τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα…Η ΝΔ θριάμβευσε μ’ ένα καλό 33% έχοντας προβάδισμα 9,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ .Το καταστροφικό αποτέλεσμα είναι μία πικρή ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σφαγή…Καθώς αποκλείεται μάλλον να καταλάβει την πρώτη θέση στις επικείμενες εκλογές …Εάν η ΝΔ συνεχίσει την επιτυχία της, τότε ξεκινά η εποχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο 51χρονος αρχηγός της ΝΔ, είναι ένθερμος υποστηρικτής της φιλελεύθερης οικονομίας και απόγονος μιας σπουδαίας πολιτικής οικογένειας, η απόλυτη ενσάρκωση της παλιάς ελίτ στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι ένα ηχηρό χαστούκι στο πρόσωπο του Τσίπρα», προσθέτει το αυστριακό δημοσίευμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις