Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζούλια Μπάρκα: Πέθανε η ηθοποιός, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Τζούλια Μπάρκα: Πέθανε η ηθοποιός, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Τζούλια Μπάρκα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για το χαμό της Τζούλιας Μπάρκα, η οποία τα τελευταία χρόνια έδινε άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Τζούλια Μπάρκα: Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Τζούλια Μπάρκα, η οποία εδώ και πολύ καιρό έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η Τζούλια Μπάρκα, το sex symbol των δεκαετιών του ’80 και του ’90, είχε μιλήσει για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας της, στον αέρα της εκπομπής «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ, όπου δεν άντεξε και με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έπαθα νεφρική ανεπάρκεια και έχω και καρκίνο… Θέλω να σκοτώσουμε τον καρκίνο… Πονάω, δεν μπορώ να περπατήσω».

Η Γιούλη Μπάρκα ξεκίνησε την καριέρα της σαν ηθοποιός τη δεκαετία του 1980. Συμμετείχε σε πολλές σειρές καθώς και αρκετές βιντεοταινίες της εποχής. Τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η καριέρα της διεκόπη για ένα διάστημα μέχρι που ξαναήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας ενός σκανδάλου. Το όνομά της αναφερόταν σε λίστα όπου νεαρά μοντέλα και ηθοποιοί είχαν εμπλακεί με την πορνεία. Η Τζούλια Μπάρκα, προκάλεσε θύελλα σχολίων με την πολυτάραχη ζωή της και την ανάμειξή της σε «ροζ» ιστορίες, ενώ τελικά αποθεώθηκε ως σύμβολο του σεξ. Αγαπήθηκε πολύ και έλαμψε στο θέατρο.

Το χτύπημα της μοίρας

Κατά τη διάρκεια του Σόου της σε Νυχτερινό Μαγαζί το 2002 η Τζούλια αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην πίστα. Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι Μπάρκα είχε υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και μετά από κώμα σαράντα ημερών, άνοιξε τα μάτια της έχοντας τη μία πλευρά του σώματός της παράλυτη και σοβαρά προβλήματα ομιλίας. 

Από τότε αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα με την ομιλία της που δεν ξεπέρασε ποτέ. «Για 43 ημέρες ήμουν απλά μια νεκρή κοπέλα που περιφερόμουν μεταξύ ζωής και θανάτου. Όταν είπαν της μάνας μου ότι δεν θα ξαναμιλήσω και δεν θα ξαναπερπατήσω, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Πήγε να πέσει από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου» είχε πει λίγο καιρό μετά το εγκεφαλικό.

Κάποιοι τότε είχαν υποστηρίξει πως το εγκεφαλικό επεισόδιο είχε προέλθει από ναρκωτικές ουσίες. Η Τζούλια τότε σε συνέντευξή της και πραγματικά εξοργισμένη με ό,τι λεγόταν για εκείνη είχε δηλώσει: «Ποτέ δεν πήρα τέτοιες. Ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που με έστειλε στον Άδη και ξαναγύρισα λόγω της αγάπης του πατέρα και της μάνας μου».

Όσο για το πώς είχαν αντιμετωπίσει οι γονείς της το θέμα της υγείας της η ίδια είχε αποκαλύψει: «Όταν ανακοίνωσαν στη μητέρα μου ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω και να ξαναπερπατήσω, πήγε να πηδήξει από το δωμάτιο του νοσοκομείου. Την πρόλαβαν οι νοσοκόμες… Ο πατέρας μου ήταν πάνω από το προσκεφάλι μου νύχτα-μέρα. Εκεί, για μένα. Δεν κουνήθηκε λεπτό. Πέθανε από μαράζι. Δεν μπορούσε να με βλέπει να ταλαιπωρούμαι».

Τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν μετά τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της, ελάχιστοι βρέθηκαν στο πλευρό της, ελάχιστοι της ξαναμίλησαν. Μετά από όλο αυτό, οι οικείοι της αποφάσισαν πως έπρεπε πλέον να ζει μία ήρεμη ζωή και αποφάσισαν πως το καλύτερο περιβάλλον για εκείνη ήταν σε ένα μέρος που λατρεύει. Έτσι, εγκαταστάθηκε στη Χαλκιδική.

Τότε δήλωνε για την καθημερινότητά της: «Τώρα έχω σύντροφο και προσπαθώ να ξαναφτιάξω τη ζωή μου. Είμαι πλέον καλά. Υπάρχει μόνο ένα ελάττωμα στο χέρι, όμως και αυτό θα το ξεπεράσω. Ήταν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που με έστειλε στον Άδη και ξαναγύρισα λόγω της αγάπης του πατέρα και της μάνας μου».

Μόνο που η μοίρα είχε άλλα σχέδια για την Τζούλια. Πριν από λίγο καιρό προσβλήθηκε από καρκίνο και αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα και με τα νεφρά της. Η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται μέχρι που ο καρκίνος, αποφάσισε να την πάρει από κοντά μας, χθες βράδυ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις