Συμμορία Ρομά: Τρόμος για επιχειρηματίες που έκαναν αναλήψεις από τράπεζες

ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: Τρόμος για επιχειρηματίες που έκαναν αναλήψεις από τράπεζες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Συμμορία Ρομά: Παρακολουθούσαν ποιοι κάνουν αναλήψεις, ενημέρωναν συνεργούς, οι οποίοι έτρεχαν και τρυπούσαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

28.05.2019 | 09:10

Συμμορία Ρομά: Συμμορία – τρόμος για επαγγελματίες, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που προχωρούσαν σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από τράπεζες και λίγο μετά έπεφταν θύματα ληστειών από δράστες, που τρυπούσαν τα ελαστικά των οχημάτων τους, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη Γλυφάδα συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ηλικίας 46,40 και 36 ετών, μέλη της συμμορίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους. Όπως προέκυψε από την αστυνομική  έρευνα, οι δράστες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2018, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση.

Κυρίως στα Νότια Προάστια

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της σπείρας πήγαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών, στα Νότια αλλά και στα Βόρεια Προάστια κάποιες φορές και εισέρχονταν σε αυτά παριστάνοντας τους πελάτες.

Εντόπιζαν αναλήψεις ποσών

Σκοπός τους ήταν να εντοπίζουν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

Ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους

Κατά την αποχώρησή των θυμάτων τους, ειδοποιούσαν με κινητά τηλέφωνα τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες.

Και με νοικιασμένα αυτοκίνητα

Εκείνοι, ακολουθούσαν τα υποψήφια θύματά τους, χρησιμοποιώντας διάφορα οχήματα είτε ιδιοκτησίας τους είτε νοικιασμένα.

Με αναδιπλούμενους σουγιάδες

Στη συνέχεια, με αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα, που είχαν την κατοχή τους, προκαλούσαν φθορές – σκίσιμο στα ελαστικά των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν οι επαγγελματίες.

Μέσα στον πανικό άρπαζαν τις τσάντες

Στις στιγμές του πανικού που ακολουθούσαν, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι οδηγοί που μόλις είχαν κάνει ανάληψη μεγάλου συνήθως χρηματικού ποσού, οι δράστες άρπαζαν τις τσάντες με τα χρήματα και εξαφανίζονταν.

Δεκατέσσερις περιπτώσεις ως τώρα

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς.

Τι κατασχέθηκε

Κατασχέθηκαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ, 22 αμερικάνικα δολάρια, 100.000 δηνάρια Γιουγκοσλαβίας, 5 δολάρια Αυστραλίας, 50 Γερμανικά μάρκα, 10 δολάρια Καναδά, δύο μεταλλικοί αναδιπλούμενοι σουγιάδες, δύο κομμάτια μεταλλικού σύρματος και κινητά τηλέφωνα.

Για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν

Οι συλληφθέντες οι οποίοι, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, κατά το παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Exit mobile version