Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχηγός ΕΛΑΣ Ανδρικόπουλος: Σάλος με την παρουσία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Αρχηγός ΕΛΑΣ Ανδρικόπουλος: Σάλος με την παρουσία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχηγός ΕΛΑΣ Ανδρικόπουλος: Αναστάτωση μετά την πρωτοφανή επιλογή ανωτάτων στελεχών της ΕΛΑΣ να δώσουν κομματικά διαπιστευτήρια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Αρχηγός ΕΛΑΣ Ανδρικόπουλος: Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Συντάγματος, την περασμένη Παρασκευή. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε το newsit.gr ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται σε «πηγαδάκι» τόσο με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη όσο και με την πολιτική του προϊσταμένη, την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. σε προεκλογική συγκέντρωση κόμματος και δη του κυβερνώντος κόμματος, παρουσία της ίδιας της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, έχει προκαλέσει σάλο και πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις. Για να γίνει όμως αυτό, μια ενδεχόμενη ΕΔΕ σε βάρος του ίδιου του αρχηγού της Αστυνομίας, πρέπει να έρθει διαταγή από την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Το άρθρο 29, παράγραφος 3 του Συντάγματος ορίζει ότι «απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις  και στα σώματα ασφαλείας.

Επιπλέον στο άρθρο 11 του Προεδρικού Διατάγματος 120/2008 περί  «πειθαρχικού δικαίου αστυνομικού προσωπικού» προσδιορίζεται ότι ανάμεσα στα παραπτώματα που επισύρουν ποινή αργίας με απόλυση  είναι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων».

Νομικοί επεσήμαναν ότι η εν λόγω επιλογή των ηγετικών στελεχών της ΕΛΑΣ κι η «ταύτιση»τους  με τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ενεργοποιήσει κι άλλα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου περί «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» ή «ανέλιξης με πλάγια μέσα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις