Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Κερτ Κομπέιν: Τα… σκουπίδια του αδικοχαμένου ρόκερ έπιασαν αστρονομικό ποσό σε δημοπρασία!
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κερτ Κομπέιν: Τα… σκουπίδια του αδικοχαμένου ρόκερ έπιασαν αστρονομικό ποσό σε δημοπρασία!

Κερτ Κομπέιν: Ένα χρησιμοποιημένο χάρτινο πιάτο με λεκέδες από πίτσα αποτελεί πλέον πολύτιμο συλλεκτικό κομμάτι

Κερτ Κομπέιν: Αν κάποτε έλεγε κάποιος στον Κερτ Κομπέιν ότι ένα χρησιμοποιημένο χάρτινο πιάτο του θα πουλιόταν για μια «μικρή περιουσία» σε δημοπρασία, σίγουρα θα ξαφνιαζόταν. Ο αδικοχαμένος frontman των Nirvana, που έβαλε τέλος στη ζωή του στις 5 Απριλίου 1994, δεν θα μπορούσε φυσικά να φανταστεί ότι, λόγω της ανεκτίμητης μουσικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του, αλλά και των τραγικών συνθηκών του θανάτου του, ακόμα και το πιο ευτελές αντικείμενο που είχε αγγίξει κάποτε θα γινόταν… πολύτιμο συλλεκτικό κομμάτι! Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα χάρτινο πιάτο από το οποίο ο χαρισματικός μουσικός είχε φάει κάποτε πίτσα, και το οποίο πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία στην αστρονομική τιμή των 22.400 δολαρίων!

Ο αρχηγός των Nirvana είχε φάει πίτσα από το πιάτο το 1990 και στη συνέχεια το γύρισε και έγραψε μία setlist στο πίσω μέρος με μαρκαδόρο. Το χάρτινο πιάτο – μαζί με μια δακτυλογραφημένη επιστολή αυθεντικότητας – πουλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μέσω της δημοπρασίας του Julien’s «Music Icons» (Είδωλα της Μουσικής). Η τιμή ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών, που υπολόγιζε ότι το πιάτο θα έφθανε την τιμή των 1.000-2.000 δολαρίων. Όπως αναφέρει η επιστολή αυθεντικότητας, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana έφαγε από το πιάτο πριν από μια συναυλία στις 23 Απριλίου 1990, στο Club της 9:30 στην Ουάσινγκτον.

Ο Τζόνι Ριγκς του συγκροτήματος THUD – που έκανε support στη συναυλία των Nirvana εκείνο το βράδυ – πήρε το πιάτο μετά τις εμφανίσεις τους. «Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας», γράφει ο Ριγκς στην επιστολή αυθεντικότητας. «Μια χειρόγραφη λίστα τραγουδιών από τον Κερτ πριν από το χτύπημα της φήμης. Δεν βλέπετε πολλές τέτοιες πια. Οι περισσότερες που ακολούθησαν δεν ήταν χειρόγραφες». Η λίστα στο πίσω μέρος του πιάτου περιελάμβανε τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος «In Bloom» και «Love Buzz».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις