Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πύραυλος Soyuz: Η απίστευτη στιγμή που τον χτυπάει κεραυνός και… δεν παίρνει χαμπάρι (vid)
PLUS

Πύραυλος Soyuz: Η απίστευτη στιγμή που τον χτυπάει κεραυνός και… δεν παίρνει χαμπάρι (vid)

Πύραυλος Soyuz: Τα όργανα του πυραύλου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά

Πύραυλος Soyuz: Την απίστευτη στιγμή που ένας πύραυλος Soyuz στην Ρωσία «κεραυνοβολήθηκε» κατά τη διάρκεια της εκτόξευσής του, καταγράφει ένα βίντεο που κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου. Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, στη Μόσχα. Ο επίμαχος πύραυλος Soyuz, που μετέφερε τη διαστημική συσκευή Glonass-M, επλήγη από κεραυνό, κατά τη διαδικασία της εκτόξευσης. Παρόλα αυτά, όλα τα όργανα του πυραύλου συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά και ο Soyuz μπήκε σε τροχιά όπως είχε προγραμματιστεί. Όπως ανακοινώθηκε αργότερα, το σύστημα εντοπισμού θέσης Glonass-M τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά στον καθορισμένο χρόνο και οι ειδικοί του Διαστημικού Κέντρου Τιτόφ των Διαστημικών Στρατευμάτων ανέλαβαν τον χειρισμό του δορυφόρου.

Το γεγονός ότι ο Soyuz βγήκε αλώβητος από την περιπέτειά του έδωσε στους Ρώσους την ευκαιρία να… καυχηθούν ακόμη μία φορά για τα συστήματά τους. «Η εκτόξευση έγινε κανονικά. Ο καιρός δεν αποτελεί εμπόδιο για εμάς, τα στρατεύματα μας είναι παντός καιρού. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ένας κεραυνός δεν μπορεί να βλάψει το δικό μας πυραυλικό-διαστημικό όπλο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κοσμοδρομίου, αντιστράτηγος Νικολάι Ντεστετσούκ.

Δείτε το viral βίντεο

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο είχε σημειωθεί ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης του ρωσικού πυραύλου Soyuz που μετέφερε έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αστροναύτη στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS).

Ο διαστημικός πύραυλος Soyuz που μετέφερε τον Νικ Χέιγκ και τον Αλεξέι Οβτσινίν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παρουσίασε μια βλάβη στον κινητήρα μετά την απογείωσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Roskosmos) είχε ανακοινώσει μάλιστα τότε ότι διακόπτει όλες τις εκτοξεύσεις πυραύλων  Soyuz μέχρι τον εντοπισμό των αιτίων του ατυχήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις