Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ισπανία: Χάρισαν ως έπαθλο… δονητή σε αθλήτρια που ήρθε πρώτη σε τουρνουά σκουος!
PLUS

Ισπανία: Χάρισαν ως έπαθλο… δονητή σε αθλήτρια που ήρθε πρώτη σε τουρνουά σκουος!

Ισπανία: Τα σεξιστικά δώρα προκάλεσαν την οργή των αθλητριών που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στο Οβιέδο

Ισπανία: Την οργή των αθλητριών που συμμετείχαν πρόσφατα σε τουρνουά σκουός στην Ισπανία προκάλεσε η άκρως ατυχή έμπνευση των διοργανωτών να τους προσφέρουν ως έπαθλα… δονητές και είδη γυναικείου καλλωπισμού, τα οποία κατασκευάζει ένας εκ των χορηγών. Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο κορυφαίο τουρνουά σκουός στο Οβιέδο της Ισπανίας και προκάλεσε τη έντονη διαμαρτυρία των αθλητριών – και όχι μόνο. Όπως ανέφεραν στην καταγγελία τους αμέσως μετά τη διοργάνωση οι αθλήτριες, τα ανάρμοστα δώρα περιλάμβαναν σεξουαλικά παιχνίδια, αλλά και λίμες για τις φτέρνες και αποτριχωτικά κεριά. Ειδικότερα, η νικήτρια του τουρνουά έλαβε το συνολικό πακέτο, που περιείχε τον δονητή και είδη περιποίησης, ενώ οι αθλήτριες στις επόμενες τρεις θέσεις έλαβαν μόνο τα προϊόντα καλλωπισμού.

Η νικήτρια στην κατηγορία γυναικών Ελισάμπετ Σάντο δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια της στην απονομή και στις αναμνηστικές φωτογραφίες. Η 37χρονη αγωνίζεται επαγγελματικά πάνω από 15 χρόνια.Είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια και μία από τις συνολικά 255 γυναίκες πρωταθλήτριες σε όλη την Ισπανία. «Είμαι σοκαρισμένη. Δώσαμε τεράστιο αγώνα για να αγωνιστούμε. Στο μυαλό μας είχαμε όλες την πρώτη θέση και φυσικά περιμέναμε μία καλύτερη επιβράβευση. Είναι υποτιμητικό για το άθλημα και κυρίως για όλες τις γυναίκες αυτό που συνέβη και πρέπει άμεσα να αλλάξει», είπε η Σάντο αναφορικά με τα δώρα της.

Δύο μέρες μετά τη διοργάνωση, τέσσερις από τις αθλήτριες έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον σύλλογο αλλά και στις τοπικές αθλητικές αρχές κατηγορώντας τους διοργανωτές για σεξισμό και υποτίμηση του γυναικείου φύλου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι καταγγελίες οδήγησαν σε παραιτήσεις μελών στην αθλητική ομοσπονδία. Επίσης, αν και οι ισχύοντες κανονισμοί δεν περιλαμβάνουν κυρώσεις γι΄αυτού του είδους τη συμπεριφορά, η αθλητική νομοθεσία θα καταστήσει πλέον υποχρεωτικό τα βραβεία να είναι τα ίδια για τους άνδρες και τις γυναίκες.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ganamos con Ellas (@ganamosconellas) στις

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις