120 δόσεις εφορία 2019: Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 11 απλά βήματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

120 δόσεις εφορία 2019: Πώς να ρυθμίσετε τα χρέη σας σε 11 απλά βήματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

120 δόσεις εφορία 2019: Έντονη κινητικότητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

27.05.2019 | 18:55

120 δόσεις εφορία 2019: Ανοιχτή είναι η εδώ και λίγες μέρες η εφαρμογή στο Taxisnet για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία εντός του 2019. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες αναμένεται να κάνουν χρήση της ρύθμισης. Ήδη το ενδιαφέρον των οφειλετών είναι μεγάλο, με χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά στην πλατφόρμα. Ειδικότερα ο αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές στην εφορία, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ξεπέρασε τις 14.000.

Είναι ενδεικτικό ότι από την περασμένη Τρίτη που άνοιξε η πλατφόρμα μέχρι και τώρα περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι την έχουν επισκεφθεί για να ενημερωθούν σχετικά με τις οφειλές τους, τις δόσεις που δικαιούνται και άλλες λεπτομέρειες για τη ρύθμιση. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται και για την ρύθμιση των 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ, που άνοιξε την περασμένη Τετάρτη και θα μείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε πως στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν φυσικά πρόσωπα, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, συμπεριλαμβανομένων ασφαλισμένων που έχουν υποβάλει αίτημα συνταξιοδότησης, το οποίο εκκρεμεί.

Η διαδικασία της ρύθμισης των χρεών στην εφορία σε 11 βήματα

Για να προχωρήσει ένας φορολογούμενος στη ρύθμιση των οφειλών του προς τη φορολογική διοίκηση, θα πρέπει να ακολουθήσει τα έντεκα παρακάτω βήματα σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος».

• Θα εισέλθει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων (www.aade.gr) και θα κάνει την επιλογή «Ιδιώτες».

• Στην επιλογή «Αίτηση Ρύθµισης Οφειλών» θα κάνει είσοδο στην εφαρµογή.

• Στη συνέχεια θα εισαγάγει τους προσωπικούς κωδικούς του Τaxisnet.

• Θα πρέπει να κάνει την επιλογή της κατάλληλης ρύθµισης, δηλαδή της ρύθµισης µε απαλλαγή προσαυξήσεων που είναι ενεργοποιηµένη, που φέρει τον κωδικό P6.

• Το σύστηµα στη συνέχεια θα του εµφανίσει το ληξιπρόθεσµο υπόλοιπο το οποίο µπορεί να ενταχθεί στη ρύθµιση.

• Βάσει του ύψους του εισοδήµατος το σύστηµα υπολογίζει αυτόµατα το ποσό της µηνιαίας δόσηςπου θα πρέπει κατ’ ελάχιστον να καταβάλει ο φορολογούµενος για να ενταχθεί στη ρύθµιση.

• Στη συνέχεια θα επιλέγει ο ίδιος τον αριθµό των δόσεων που επιθυµεί και το ακριβές ποσό της δόσης.

• Θα απαντά µε τσεκαρίσµατα σε µια σειρά ερωτήσεων που θα του θέτει το σύστηµα και θα τσεκάρει και τη δήλωση ότι όλα όσα έχει δηλώσει είναι ακριβή.

• Θα εµφανίζεται η αίτηση την οποία και θα πρέπει να υποβάλει. Το σύστηµα στη συνέχεια θα εµφανίζει τα στοιχεία της αίτησης µαζί µε την Ταυτότητα Ρυθµισµένης Οφειλής, δηλαδή τον πολυψήφιο αριθµό που θα χρησιµοποιεί για να πληρώνει σε τράπεζα τις δόσεις της ρύθµισης.

• Για να ενεργοποιηθεί η ρύθµιση, θα πρέπει ο οφειλέτης να καταβάλει την πρώτη δόση της ρύθμισης εντός τριών εργάσιµων ηµερών από την υποβολή και έγκριση της αίτησης.

• Οταν καταβληθεί η πρώτη δόση, η ρύθμιση ενεργοποιείται και εµφανίζει την ένδειξη «ενεργοποιημένη».

Exit mobile version