Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – συντάξεις: Αύξηση 50 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους – Το τελευταίο… χαρτί (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – συντάξεις: Αύξηση 50 ευρώ για όλους τους συνταξιούχους – Το τελευταίο… χαρτί (vid)

Τσίπρας - συντάξεις: Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να τάζει στους συνταξιούχους, με εξαγγελίες για αύξηση των συντάξεων.

Τσίπρας – συντάξεις: Μόλις μερικά 24ωρα από τις κρίσιμες κάλπες της Κυριακής, πιεσμένος από τα απογοητευτικά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, μοιράζει… πενηντάευρα.  «Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%. «Όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα θα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα στους πιο αδύναμους. Στοχεύουμε και σχεδιάζουμε σταδιακά να έχουμε την υπερκάλυψη των απωλειών και την αύξηση στις συντάξεις» σημείωσε για το θέμα των συντάξεων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, που δυστυχώς αυτή ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση πό την 5η αξιολόγηση που δεν έκλεινε η προηγούμενη κυβέρνηση» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως η κυβέρνησή του προσέφερε βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους με το κοινωνικό μέρισμα και την ακύρωση της περικοπής των συνταξιούχων. «Η οικονομική πολιτική δεν σχεδιάζεται στο πόδι ούτε είναι απόφαση της στιγμής, είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου. Σήμερα είμαστε σε θέση να έχουμε μια οικονομία που έχει βγει από την βαθιά χαράδρα της χρεωκοπίας» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια πολιτική ελαφρύνσεων» σημείωσε στη συνέχεια. «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι μέτρα που θα ενισχύσουν την κατανάλωση, είναι και φιλοαναπτυξιακά μέτρα. Συνεπώς η επίδραση των μέτρων θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες για μεγαλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς» είπε για τις παροχές της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Τσίπρας για τους αντιεξουσιαστές

«Είναι κρίμα τα ζητήματα αυτά να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με μια στρατηγική νηφαλιότητας» είπε για τα φαινόμενα βανδαλισμών των τελευταίων ημερών. Αναφερόμενος στους Ρουβίκωνες, αλλά χωρίς να τους κατονομάσει ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση από το γεγονός ότι ομάδες μειοψηφικές από τη στιγμή που γίνονται πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και στις ειδήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχουν μεγάλη δύναμη».

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως «δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης» στο θέμα της ασφάλειας. Ωστόσο, παραδέχτηκε το ζήτημα στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώνοντας «Ήταν αυτή η κυβέρνηση που έχει κάνει μια σειρά από επιχειρήσεις που έχουν χτυπήσει το οργανωμένο έγκλημα. Εκεί πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση και με το δήμο της Αθήνας και με το Πολυτεχνείο για το πως αυτή η περιοχή θα μπορέσει να ξαναπάρει πνοή».

Η απάντηση Τσίπρα για την απόφαση της Ξένης Δημητρίου

Για πολιτική εκμετάλλευση κατηγόρησε όμως ο Αλέξης Τσίπρας του πολιτικούς του αντιπάλους και για το θέμα της αναίρεσης του βουλεύματος για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εκλογές να μιλάμε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης και η ΝΔ μη έχοντας ουσιαστικό αφήγημα στο θέμα της οικονομίας, θέλει να στρέψει την ατζέντα σε ζητήματα ασφάλειας» είπε.

«Η ασφάλεια είναι λαϊκό αίτημα και δεν το υπηρετούν μόνο εκείνοι που είναι προοδευτικοί. Επί ΝΔ δεν ξεκίνησαν οι άδειες στα μέλη της 17Ν; Επί ΝΔ δεν πήρε την άδεια ο Χριστόδουλος Ξηρός και δεν γύρισε πίσω;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως είπε, το ζήτημα είναι αν πρέπει να τηρείται ο νόμος. «Και εμένα δεν μου αρέσει ότι ο δολοφόνος του Τεμπονέρα είναι ελεύθερος, αλλά αυτός είναι ο νόμος. Και εμένα μπορεί να μην μου αρέσει ο Κουφοντίνας ή ο οποιοσδήποτε άλλος και οι πράξεις του και η ιδεολογία του αλλά αυτός είναι ο νόμος» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε «να σταματήσει η α λα καρτ επίθεση στη δικαιοσύνη».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση απέδειξε γενναιότητα στα ζητήματα κοινωνικών δικαιωμάτων

«Η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι στα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων απέδειξε τη γενναιότητά της» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο σύμφωνο συμβίωσης και στην ψήφιση του νόμου για την ταυτότητα φύλλου. «Τολμήσαμε να πάμε κόντρα στο κύμα το εθνολαϊκισμού, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα αυτό που ήταν εθνική γραμμή της χώρας επί μια δεκαετία στο θέμα της Βορείου Μακεδονίας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εκτίμηση Αλέξη Τσίπρα για την επομένη των εκλογών

«Επειδή οι δημοσκόποι έχουν καεί στον χυλό, καλό είναι να φυσάνε και το γιαούρτι» είπε αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν σταθερή πρωτιά στη ΝΔ. «Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν, ο ελληνικός λαός θα δώσει την ετυμηγορία του. Θα το δείξει η κάλπη, αλλά καλό είναι κάποιοι να μην προδικάζουν» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις