Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση ναρκωτικών: Ο Γερμανός και η ηρωίνη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση ναρκωτικών: Ο Γερμανός και η ηρωίνη στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Διακίνηση ναρκωτικών: Ο 76χρονος Γερμανός, επιχείρησε να μεταφέρει τέσσερα κιλά και 270 γραμμάρια "λευκού θανάτου".

Διακίνηση ναρκωτικών: O 76χρονος Γερμανός, που έφθασε στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” προερχόμενος από το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω Ντουμπάι, δεν ήταν τουρίστας, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, όταν τον κάλεσαν για έλεγχο των αποσκευών του.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην έρευνα που ακολούθησε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αεροδρομίου, διαπιστώθηκε ότι στην αποσκευή του μετέφερε επιμελώς κρυμμένα στα τοιχώματα, τέσσερα κιλά και 270 γραμμάρια “λευκού θανάτου”.

Η σύλληψη έγινε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, όπως αναφέρουν οι ίδιοι,”στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια από χώρες της Αφρικής”.

Είχε αλλάξει πτήση στο Ντουμπάι

Ο μεταφορέας της βαλίτσα με την ηρωίνη με βάση τα τεχνάσματα των εγκεφάλων των καρτέλ που βρίσκονται πίσω από τις αποστολές του θανάτου, είχε αλλάξει πτήση στο Ντουμπάι για να φαίνεται ότι από εκεί ερχόταν, αλλά η προσεκτική εξέταση του διαβατηρίου, έδειξε το Γιοχάνεσμπουργκ ως αφετηρία του διακλαδωμένου αεροπορικού ταξιδιού.

Πάνω από 4 κιλά η ηρωίνη

Βάσει της ανακοίνωσης από την ΕΛ.ΑΣ, ο 76χρονος μετέφερε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 4.270 γραμμαρίων, μέσα σε τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα της αποσκευής του.

Επίσης κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 450 ευρώ και 70 δολαρίων Η.Π.Α.

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί ο τελικός προορισμός της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Το τηλεφώνημα που περιμένουν

Όπως συμβαίνει σ αυτές τις περιπτώσεις οι μεταφορείς, αν πρόκειται για αποστολές των καρτέλ, φθάνουν στην Αθήνα και περιμένουν τηλεφώνημα από τον παραλήπτη τον οποίο δεν γνωρίζουν για λόγους ασφαλείας του τελευταίου.

Διακίνηση κάνναβης στον Ασπρόπυργο

Στο μεταξύ, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνελήφθη και ένας 47χρονος, με την κατηγορία της διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Στην κατοχή του και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία του στην Νίκαια, αλλά και σε έτερη οικία στην Εύβοια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ζυγαριές, κάνναβη και κινητά

Ποσότητα κάνναβης βάρους 6.200,8 γραμμ.

Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές

Τρεις κονιορτοποιητές

Δύο κινητά τηλέφωνα

Το χρηματικό ποσό των 184 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις