Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΚΕΑ Μαΐου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή του ΚΕΑ και των προνοιακών επιδομάτων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ Μαΐου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή του ΚΕΑ και των προνοιακών επιδομάτων

ΚΕΑ Μαΐου: Λίγο πριν τις κάλπες θα μπουν τα λεφτά στις τσέπες των δικαιούχων

ΚΕΑ Μαΐου: Λίγο πριν την κάλπη, στις 24 Μαΐου, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και των προνοιακών επιδομάτων θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους. Αύριο, Παρασκευή, θα καταβληθεί το ΚΕΑ σε εκείνους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Το ποσό των 52.281.443,84 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.603 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών. Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Προνοιακά επιδόματα

Η πληρωμή θα γίνει την 24η Μαΐου 2019 και αναμένονται να φανούν στα ΑΤΜ από τον ΟΠΕΚΑ σήμερα. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

Η ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΑ:

Όπως είχε εξαρχής δεσμευθεί ο ΟΠΕΚΑ, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα τους σε μηνιαία βάση. Κάθε μήνα θα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα κάθε φορά μήνα.

Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.). Με το νέο σύστημα όλοι θα γνωρίζουν πως θα λαμβάνουν στις 25 του μηνός το ποσό που αντιστοιχεί στο τρέχον μηνιαίο επίδομά τους.

Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Μαΐου θα καταβληθούν την Παρασκευή 24 Μαΐου, καθώς η 25η τυγχάνει να είναι Σάββατο. Αναλυτικά, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά από τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται για τον Μάιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις