Βουλή – Ρουβίκωνας: «Δεν έγινε και κάτι φοβερό, θα την ξαναβάψουμε» λέει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Ρουβίκωνας: «Δεν έγινε και κάτι φοβερό, θα την ξαναβάψουμε» λέει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: intern1

Βουλή - Ρουβίκωνας: Την ίδια ώρα η «συλλογικότητα» προχωρά σε νέες απειλές

22.05.2019 | 19:45

Βουλή – Ρουβίκωνας: Οργή έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες τα σχόλια που έκανε για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο Κώστας Αρβανίτης. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τις δηλώσεις οργής από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές και καπνογόνα, υποβάθμισε τη σημασία της λέγοντας ότι «δεν συνέβη και τίποτα φοβερό». Μιλώντας σε εκπομπή του Κόντρα, ο Κώστας Αρβανίτης πρόσθεσε μάλιστα χαριτολογώντας, ότι μπορούμε να ξαναβάψουμε την Βουλή, και σημείωσε ότι δεν θέλει τα δημόσια κτίρια να είναι αστυνομοκρατούμενα, «σαν να ζει στην Καμπούλ».

Σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης, όπως σημειώνουν στελέχη της αντιπολίτευσης, για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης του κοινοβουλίου, ο υποψήφιος για την Ευρωβουλή Κώστας Αρβανίτης, στο βίντεο που κυκλοφόρησε η Ομάδα Αλήθειας, δηλώνει ότι δεν έγινε και τίποτα φοβερό εχθές. Το σχόλιό του, δεν υποβαθμίζει μόνο την σοβαρότατη αμέλεια των υπηρεσιών φύλαξης του Κοινοβουλίου. Ταυτόχρονα παραβλέπει το συμβολικό βάρος της επίθεσης, που δείχνει ότι η Δημοκρατία είναι έρμαιο των διαθέσεων των αναρχικών ομάδων, αλλά και το πλήγμα που δέχεται η εικόνα της Αθήνας και του ελληνικού κράτους από την ντροπιαστική αυτή εικόνα, που έκανε τον γύρο του κόσμου.

Βουλή – Ρουβίκωνας: Νέες επιθέσεις προαναγγέλλει η «συλλογικότητα»

 

Νέες επιθέσεις προαναγγέλλει μέσω facebook ο Ρουβίκωνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα. Σε ανάρτησή του στο facebook μια μέρα μετά την εισβολή στη Βουλή, ηγετικό στέλεχος της ομάδας μιλά για κατενάτσιο καθυστερήσεων «στην πλάτη» του Κουφοντίνα και υποστηρίζει ότι αυτές οι καθυστερήσεις «δικαιώνουν» το μπαράζ των ενεργειών που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα υπέρ του πολυισοβίτη της 17 Νοέμβρη.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι οι καθυστερήσεις δικαιώνουν την άποψη που επιμένει «να μην δείχνουμε ποτέ και πουθενά εμπιστοσύνη ή «αισιοδοξία» ως προς τους τακτικούς ελιγμούς της καταστολής. Και γι αυτόν τον λόγο θα συνεχίσουμε τον αγώνα αμείωτα»

 

Exit mobile version