Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά: Ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές – Πάνω από 100 ενέργειες μέσα σε ένα χρόνο
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: Ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές – Πάνω από 100 ενέργειες μέσα σε ένα χρόνο

Συμμορία Ρομά: Οι Ρομά έσπερναν τον τρόμο σε κατοίκους αλλά και επιχειρηματίες, καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Συμμορία Ρομά: Δυτική και Βορειοανατολική Αττική, Πειραιάς, Εύβοια και Βοιωτία. Οι κάτοικοι και επαγγελματίες των περιοχών αυτών, υπέφεραν από τις αρχές του χρόνου εξ αιτίας της συνεχούς δράσης δεκαμελούς συμμορίας Ρομά, η οποία προχωρούσε σε κλοπές και ληστείες σε διάφορους στόχους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά από μεγάλη έρευνα της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε οργανωμένες επιχειρήσεις πάνοπλων αστυνομικών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, συνελήφθησαν δύο Ρομά, ηλικίας 26 και 31 χρόνων, ενώ εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για άλλους τέσσερις.

Μαζί με άλλους συνεργούς τους κατηγορούνται για εκατόν μία κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες!

22χρονος μέλος της συμμορίας, ήδη έγκλειστος

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των στοιχείων των υπολοίπων της συμμορίας, ενώ ήδη ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στην οργάνωση 22χρονου Ρομά, ήδη έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, για παρόμοιες υποθέσεις.

Δέκα κουκουλοφόροι η “δύναμη” της συμμορίας

Από την έρευνα της Αστυνομίας,  προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση που αποτελείτο τουλάχιστον από δέκα άτομα, δραστηριοποιείτο από τις αρχές του 2018 και διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε διαφόρων ειδών στόχους, καθώς και κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να φθάνουν και να διαφεύγουν από τα σημεία των ληστρικών επιθέσεων.

Δυτική, Βορειοανατολική Αττική, Πειραιάς, Βοιωτία, Εύβοια

Η δράση τους εκτεινόταν σε περιοχές της Δυτικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα, Μαγούλα, Περιστέρι), Βορειοανατολικής Αττικής (Μαρούσι, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Λυκόβρυση, Καπανδρίτι), του Πειραιά (Νίκαια) , της Βοιωτίας (Θήβα, Σχηματάρι, Οινόη) και της Εύβοιας.

Με κουκούλες, μαντήλια και γάντια

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούμενα βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες με κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπιζαν τους “στόχους” τους και αφού κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, μαντήλια και γάντια, πραγματοποιούσαν τις  επιθέσεις.

Σπίτια, καταστήματα, πεζοί και οδηγοί

Συνηθέστεροι στόχοι τους ήταν οικίες, καταστήματα και οδηγοί οχημάτων. ΄Όλα τα θύματα που τύχαινε να έρθουν αντιμέτωπα με τους κουκουλοφόρους, βίωναν δραματικές στιγμές  υπό την απειλή ή χρήση μαχαιριών, κατσαβιδιών και άλλων εργαλείων.

Χτυπούσαν τα θύματα όταν αντιστέκονταν

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, αναφέρει η Αστυνομία, οι δράστες δεν δίσταζαν να ασκήσουν στα θύματά τους βία, σε περιπτώσεις που αυτά αντιστέκονταν.

ενώ στη συνέχεια πυρπολούσαν τα αυτοκίνητα,  που χρησιμοποιούσαν.

Η εγκληματική τους δράση σε αριθμούς

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 101 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών και συγκεκριμένα 24 ληστείες σε βάρος οδηγών πεζών και οδηγών οχημάτων, 10 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 9 ληστείες σε οικίες, 3 ληστείες σε εταιρείες, ληστεία σε Σταθμό Διοδίων, 38 κλοπές αυτοκινήτων, 7 κλοπές από καταστήματα και εταιρείες, 7 κλοπές από οχήματα, κλοπή από οικία και απόπειρα κλοπής από ΑΤΜ με έκρηξη μέσω διοχέτευσης αερίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις