Ρουβίκωνας – Βουλή: Ποινική δίωξη του συλληφθέντα σε βαθμό κακουργήματος

ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας – Βουλή: Ποινική δίωξη του συλληφθέντα σε βαθμό κακουργήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ρουβίκωνας – Βουλή: Κακουργηματικές κατηγορίες θα αντιμετωπίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα, για την επίθεση που εξαπέλυσαν στο κτίριο της Βουλής.

22.05.2019 | 17:08

Ρουβίκωνας – Βουλή: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο κτήριο της Βουλής.  Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για γνωστό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ασκείται δίωξη για κακούργημα εις βάρος μέλους της συγκεκριμένης ομάδας.

Η καταδρομική επίθεση στο κτήριο της Βουλής σημειώθηκε, χθες, Τρίτη. Σημειώνεται πως η Εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος κατά όλων των μετεχόντων στην καταδρομική επιχείρηση στο περιστύλιο της Βουλής για το αδίκημα της φθοράς ιστορικού μνημείου που διώκεται ως κακούργημα, άσχετα με το αν έχουν συλληφθεί ή όχι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 14:10.

Η ομάδα των αγνώστων ανέβηκε στην οδό Όθωνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι δράστες ανέβηκαν με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες προς τον προαύλιο χώρο της Βουλής, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς. Από εκεί, πολύ γρήγορα πέταξαν δύο καπνογόνα και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους τοίχους του κτηρίου και τράπηκαν αμέσως σε φυγή. Ένας εξ αυτών συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Ο βανδαλισμός της πρόσοψης του κοινοβουλίου προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση κομμάτων και πολιτικών προσώπων, ενώ βρέθηκε στο επίκεντρο δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Exit mobile version